De Bib Leuven lanceert filmstreaming voor bibleden

Vandaag, donderdag 6 oktober 2022, lanceert de Bib Leuven samen met Cultuurconnect en 25 bibliotheken in Vlaanderen en Brussel een gloednieuwe filmstreamingsdienst, Cinébib. Via Cinébib kan je kwaliteitsvolle films en documentaires rechtstreeks van thuis uit streamen. Naast de uitgebreide fysieke collectie blijft Leuven hiermee ook de kaart trekken van een stevige digitale collectie.

Met Cinébib kunnen alle leden van de Bib Leuven films en documentaires kijken op hun eigen toestel waar en wanneer ze maar willen. Zowel voor kinderen als volwassenen is er een aanbod van klassiekers en films die vaak onverdiend onder de radar bleven. Cinébib biedt naast documentaires en bekende titels uit de Amerikaanse filmwereld vooral films uit de hedendaagse Europese cinema aan. Het platform is hierdoor een goede aanvulling voor de grote streamingdiensten met veelal commerciële content.

Feestelijke aftrap van Cinébib ​
“Vandaag lanceren we de streamingsdienst Cinébib in Leuven extra-feestelijk”, vertelt schepen Denise Vandevoort. “Om 14 uur stel ik samen met special guest acteur Filip Peeters officieel het nieuwe platform voor. Een glaasje en vanzelfsprekend popcorn mogen daarbij niet ontbreken!” Acteur Filip Peeters snuisterde op voorhand tussen de films van Cinébib: "Wat een ongelooflijk aanbod! Als acteur ben ik enorm blij dat Europese films via Cinébib extra aandacht krijgen en dat veel Vlamingen nu laagdrempelig kunnen genieten van goeie films."

Eenvoudig toegankelijk
Cinébib is gratis voor wie lid is van de Bib en biedt een stevige uitbreiding van de huidige dvd-collectie van de Bib Leuven. “Je kan je eenvoudig aanmelden via je Mijn Bibliotheek-profiel”, licht schepen van cultuur Denise Vandevoort toe. “Cinébib kan je zowel op je smartphone, tablet, smart-tv of computer gebruiken. Je kiest dus helemaal zelf op welk toestel jij het liefst naar een film kijkt. Op deze manier maken we kwaliteitsvolle films en documentaires toegankelijk voor iedereen.” ​

Recente en populaire titels
Cinébib loopt in Leuven via het streamingplatform Sooner. Het merendeel van de films is gratis en meermaals te bekijken via je bibaccount. Naast het ruime gratis aanbod biedt Cinébib ook een aantal films aan tegen betaling. Die herken je aan het gele label. Het zijn vaak recent uitgebrachte en/of zeer populaire titels. Je kiest helemaal zelf welke films je streamt.

Een Vlaams project ​
Cinébib is een pilootproject van Cultuurconnect, het digitaal steunpunt voor bibliotheken. Met het nieuwe platform wil Cultuurconnect samen met ​ 26 deelnemende bibliotheken onderzoeken op welke manier de openbare bibliotheek het best een filmstreamingsplatform aanbiedt. Partners van dit project zijn de platformen Sooner, Dalton en Avila. De streamingservice Cinébib wordt in de Bib Leuven maar ook in de openbare bibliotheken van Aalst, Antwerpen, Genk, Sint-Niklaas en 21 andere aangeboden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]