De Bib Leuven renoveert… en blijft open

Van september 2019 tot het voorjaar 2020 renoveert de Bib Leuven haar ruimtes in Tweebronnen. De bibliotheek krijgt onder andere een nieuwe vloer en inleverrobot. Tijdens de renovatieperiode wil de bibliotheek haar bezoekers zo goed mogelijk blijven bedienen. Er zal een mooie selectie aan materialen beschikbaar blijven op een andere locatie in Tweebronnen. De Bib zal tijdelijk ook ruimere openingsuren hebben.

De huidige publieksruimte van de Bib Leuven wordt tijdens de werken volledig afgesloten. Bibliotheekbezoekers kunnen terecht in een ‘minibib’ in hetzelfde gebouw.  “De Bib heeft besloten om open te blijven tijdens de werken en verhuist hiervoor een derde van haar boeken, cd’s, dvd’s … tijdelijk naar de hal, de foyer en het auditorium van TweebronnenDaarnaast vind je een flink deel van de collectie terug in de Bibfilialen in Heverlee, Kessel-Lo en Wilsele. Een heel karwei, maar voor ons evident: we zetten onze leners en bezoekers niet in de kou”, vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. “Om dit huzarenstukje te kunnen bolwerken - er moeten maar liefst 200.000 materialen verplaatst worden -  zal de Bib even sluiten tussen 16 september en 2 oktober.”

Ruimere openingstijden
De bibliotheek wil tijdens de werken haar bezoekers zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom zullen de openingsuren tijdelijk uitbreiden. Vanaf 2 oktober zal de Bib op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag open zijn van 10 tot 18 uur. Op donderdag blijven de openingsuren ongewijzigd nl. van 12 tot 20 uur. Op zaterdag zal je, zoals steeds, van 10 tot 17 uur terecht kunnen in de Bib.

Slag je slag 
In de aanloop naar de verhuis is er van 22 tot 29 juni een ‘Laatste kans!’-cd- en boekenverkoop in de foyer van Tweebronnen. Alle materialen gaan voor slechts 1 euro per stuk de deur uit.

Om de bezoekers extra te verwennen kunnen alle cd’s gratis uitgeleend worden tijdens de werken.

Bibbox-actie: Leuvenaars adopteren boeken
Ruim 100 Leuvenaars met een hart voor boeken adopteren van eind augustus tot het einde van de werken een thematische Bibbox met 10 à 15 boeken. Kandidaten konden zich melden na een oproep van de Bib via haar nieuwsbrief en sociale media. De gelukkigen worden voor een paar maanden mini-bibliothecaris. “Normaal is de bibliotheek er voor de Leuvenaars, nu zijn de Leuvenaars er even voor de bibliotheek. Dat is een mooie wisselwerking”, zo zegt schepen van stadsgebouwen Lalynn Wadera.

 

 

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Ann Vandenbergh diensthoofd publiekswerking (aanbodbeheer) de Bib Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Ann Vandenbergh diensthoofd publiekswerking (aanbodbeheer) de Bib Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven