De Bib Leuven rolt de rode loper uit

Op zaterdag 28 maart zwaaien de deuren van de vernieuwde stadsbibliotheek in Tweebronnen terug wijd open.  Iedereen is welkom om van 10 tot 17 uur de bibliotheek te herontdekken.  Op het programma staan er rondleidingen, workshops en tal van leuke activiteiten. Als kers op de taart is er de dansperformance RE: Rosas, een interpretatie van de iconische voorstelling van Anne Teresa De Keersmaeker.

Na ongeveer zes maanden van renovatiewerken, heropent de Bib Leuven in  het Tweebronnengebouw. “De bibliotheek was na 20 jaar intensief gebruik aan een opknapbeurt toe”, legt schepen van cultuur Denise Vandevoort uit. “Daarbij zorgden wij ervoor dat de pracht van het oorspronkelijk ontwerp van Henry van de Velde beter tot uiting komt.” Ook het comfort van de bibbezoeker kreeg veel aandacht. “Een splinternieuwe vloer, moderne zitmeubels, duurzame ledverlichting en een gloednieuwe sorteerrobot maken een bezoek aan de bib nu nog aangenamer”, weet schepen van stadsgebouwen Lalynn Wadera.  “En dat allemaal in een gezellige ruimte middenin de stad waar het leuk toeven - en lezen! – is ”, vult schepen Vandevoort aan.

Stoomboot en Anne Teresa De Keersmaeker
Om de heropening een feestelijk tintje te geven, zet de Bib graag Leuvens talent in de kijker. Singer-songwriter Niels Boutsen (Stoomboot ) creëert gegarandeerd sfeer met zijn stemmige muziek. Daarnaast danst Compagnie Cocon 'RE: Rosas', een interpretatie van het beroemde 'Rosas danst Rosas' van Anne Teresa De Keersmaeker door choreografe Anabel Schellekens en Passerelle vzw. Het prachtige van de Velde-gebouw Tweebronnen vormt opnieuw het decor voor deze krachtige en poëtische dansperformance, net zoals in de filmopnames van 1996.

Bezoekers verwennen
‘Wij houden ervan om onze bezoekers in de watten te leggen”, voegt afdelingshoofd Dieter Deplancke nog toe.  “Naast de optredens zullen er ook voorleessessies, knutselworkshops en een bibzoektocht voor kinderen zijn. Bovendien voorzien we een mini-expo over de renovatiewerken en rondleidingen doorheen de vernieuwde Bib. Wie wil, kan daarna op adem komen bij een gratis kop koffie of thee. En natuurlijk zijn we ook heel enthousiast dat we opnieuw onze volledige collectie kunnen aanbieden!”.

Verhuisperiode
Van 9 tot en met 27 maart sluit de Bib Leuven Tweebronnen om de herinrichting en de verhuis naar de vernieuwde publieksruimte mogelijk te maken. Uitlenen blijft mogelijk in de filialen en op de Bibliobus. Alle praktische info vind je op de website van de bibliotheek: leuven.bibliotheek.be.  

Het hele Bibteam kijkt er alvast naar uit om iedereen op 28 maart te verwelkomen in de vernieuwde bibliotheek in Tweebronnen!

 

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Ann Vandenbergh diensthoofd de Bib Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Ann Vandenbergh diensthoofd de Bib Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven