De kracht van het ouder worden in de kijker tijdens Leuvense Seniorenmaand

Bijna 1 op de 6 Leuvenaars is 65 jaar of ouder. Voor hen organiseert de stad Leuven de Seniorenmaand. Nog tot  en met 30 november vinden er meer dan 60 activiteiten plaats rond het thema ‘De kracht van ouder worden’. Van filmvertoningen en muzikale etentjes over optredens tot massage- of aromaworkshops. 

“In Leuven organiseren we samen met heel veel partners een Seniorenmaand. Vroeger was het een Seniorenweek maar omdat Leuvense senioren zo actief zijn moesten we er wel een maand van maken. Deze editie staat in het teken van de senioren als actieve schakel in de buurt. De stad Leuven, de seniorenraad en tal van Leuvense partners verwennen een maand lang de senioren met een brede waaier van activiteiten ”, zegt schepen van senioren Denise Vandevoort.

“Dankzij de seniorenmaand kunnen senioren samen met vrienden en vriendinnen, nieuwe mensen leren kennen en een heerlijke novembermaand beleven. Ze kunnen zelf hun menu samenstellen uit het gevarieerde aanbod aan activiteiten”, aldus Cécile Van Hoecke, voorzitter van de seniorenraad.

Het volledige programma vind je online op www.leuven.be/seniorenmaand of in de programmabrochure die je kan bestellen via deze website of gratis halen in het stadskantoor.

De meeste activiteiten zijn gratis. Voor sommige moet je wel inschrijven.

 

 

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Tania Temiño-Lasuen Projectdeskundige senioren
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Tania Temiño-Lasuen Projectdeskundige senioren
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven