De La Soul en Discobar Galaxie sluiten het groot verlof af

Het Leuvense stadsfestival Het Groot Verlof maakte zopas de volledige line-up bekend. Muzikale afsluiters van het Half Oogst slotweekend op zaterdagavond 10 augustus worden hiphoplegendes De La Soul en lokale helden Discobar Galaxie. Vervolledigen verder het muzikale luik van de Leuvense zomer: Warhola, The Clement Peerens Explosition, Bent Van Looy, A la Rum, Lenny & de Wespen met gasten Ernst Jansz (Doe Maar), Wigbert en Eva De Roovere, Banditaliana, Ertebrekers, Discobaar A Moeder, Oswald Moris, Philip Masure en gasten, Tessa Dixson, Rock ’n Roll Highschool dj-set (met o.m. Thibault Christiaensen, Stijn Van de Voorde), Mirranda, The Lighthouse, CocoJr, Moody Mae, Delv!s, Darrell Cole, Juicy en het al eerder genoemde De La Soul en Discobar Galaxie.

“Ik ben bijzonder fier op dit mooie en gevarieerde programma”, zegt schepen Denise Vandevoort. “Er zit een heel mooi evenwicht in het aanbod qua stijlen, maar er is één constante in de programmatie: kwaliteit. En zoals steeds geven we kansen aan jonge artiesten van bij ons zoals Mirranda, Moody Mae, Oswald Moris en The Lighthouse. Persoonlijk kijk ik heel erg uit naar het optreden van A la Rum op het Hogeschoolplein tijdens de eerste Beleuvenissen op 12 juli maar ook voor de rest van het programma vind je me op de eerste rij. En ik ga zeker ook terug mee shaken tijdens de Soul Train op de zaterdag van Half Oogst”, besluit schepen Vandevoort.

“Want laat ons niet vergeten dat er naast al die grote muzikale namen nog zoveel toffe dingen te doen zijn tijdens Het Groot Verlof”, vult Kris Peeters, coördinator van Leuvenement verder aan. “Zo vind je parallel aan programmatie op de Oude Markt met grote namen als Michael Franti & Spearhead op vrijdag 9 augustus en De La Soul op 10 augustus dan ook Club Kiosk op het Hogeschoolplein met top dj’s als Lone, LNS, Jex Opolis en CC: Disco en kan je op zaterdag 10 en zondag 11 augustus terug naar de Soul Market op de Grote Markt. Niet alleen om mee te stappen in de Soul Train, maar ook om te kijken naar het beste van urban dance scène.”

Al eerder maakte de organisatie bekend dat Fun Lovin’ Criminals, The Van Jets, Kid Creole & The Coconuts, Lady Linn and her magnificent Big Band, Dr Lektroluv en Michael Franti & Spearhead deze zomer op de Leuvense podia zullen staan.

Het volledige programma vind je op www.hetgrootverlof.be.

 

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Kris Peeters Leuvenenement, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Kris Peeters Leuvenenement, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven