De Leuvense jeugddienst plant een topzomer

De komende maanden staan weer volop in het teken van kinderen. Met drie speelpleinen, een timmerdorp en een Clicsdorp gaat de jeugddienst door op het elan van de zomer van 2017. In 2018 organiseren ze voor de tweede keer een Timmerdorp. Dit succesverhaal krijgt ook een klein broertje. Aan het eind van de zomer kunnen de kinderen zich immers ook uitleven in het nieuwe Clicsdorp.

Speelpleinwerking
Kinderen kunnen deze zomer terecht op drie speelpleinen. De locaties in Heverlee en Kessel-Lo gaan zoals elk jaar voor 8 weken speelplezier. Ook Wilsele blijft voor de eerste keer 8 weken open, 2 weken langer dan vorig jaar. Wegens verbouwingen zal het speelplein in Leuven echter niet doorgaan, zij sluiten aan bij speelplein Heverlee. Spelen, ravotten, knutselen, koken, op uitstap, … het komt allemaal aan bod. Als lid van Jeugdcentrum Vleugel F kunnen kinderen dagelijks ter plekke inschrijven. Ze maken er in Heverlee, Wilsele en Kessel-Lo zeker en vast een spetterende zomervakantie van.

Meer info: www.leuven.be/speelpleinen

Timmerdorp
Op het open terrein aan Hal 5 slaan kinderen tussen 6 en 14 jaar nagels met koppen. Dat is althans de bedoeling tijdens het Timmerdorp dat dit jaar voor de tweede keer plaatsvindt. Van 4 tot 11 juli kunnen kinderen er onder begeleiding van hun ouders gratis komen kampen bouwen, timmeren, hameren en zagen. Steeds tussen 13 en 19 uur. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom zonder begeleider. Ook tijdens het weekend zal het Timmerdorp open zijn.

Meer info: www.leuven.be/timmerdorp

Clicsdorp
In het Gemeenschapscentrum De Bosstraat te Wilsele kunnen kinderen tussen 6 en 14 jaar dan weer terecht om de gekste bouwsels te maken met Clics. Onder begeleiding van hun ouders kunnen ze gratis bruggen komen bouwen, of spaceshuttles, of zeilschepen… Ze zijn er welkom tussen 13 en 19 uur van 25 tot en met 31 augustus. Ook hier mogen  kinderen vanaf 12 jaar langskomen zonder begeleider.

Meer info: www.leuven.be/clicsdorp

79 speelstraten
In alle deelgemeenten wordt er weer verbroederd. We geven de straten terug aan de kinderen. Terwijl de kinderen zorgeloos ravotten midden op straat, komen ouders samen voor een hapje en een drankje.

Meer info: www.leuven.be/speelstraten-2018

6 kampen voor urban sporters
Het skatepark op de Phillipssite kent binnenkort geen geheimen meer voor jonge waaghalzen. Onder begeleiding van skaters, bladers en BMX-piloten kunnen de kinderen schaven aan hun coolste tricks. Daarnaast zullen er ook enkele wedstrijden plaatsvinden. Hier kunnen de kinderen wat ervaring opdoen, terwijl hun begeleiders zelf de strijd aangaan met andere urban sporters.

Meer info: www.leuven.be/sportkampen

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme, Stad Leuven
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme, Stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven