Derde editie Leuven Bierweekends

Derde editie Leuven Bierweekends

Tijdens de 3e editie van de Leuven Bierweekends worden tal van activiteiten rond bier in de stad gebundeld. Hou je van traditionele bierbeleving, ga je graag op ontdekkingstocht tussen innovatieve brouwerijen of kies je eerder voor de combinatie tussen bier en gastronomie?

“Leuven is dé bierstad van België en dat wordt met dit sterke en gevarieerde programma extra in de verf gezet. Zoals alrijd staat proeven centraal op de activiteiten, er wordt gewerkt met glaasjes van 10cl. Dit jaar besteden we ook extra veel aandacht aan laag en non-alcoholische bieren”, aldus schepen Denise Vandevoort.

Leuven Innovattion Beer Festival
Op het Leuven Innovation Beer Festival (LIBF) proef je unieke craft bieren van over de hele wereld, geselecteerd door organisator, brouwerij Hof Ten Dormaal. Voor het 6e jaar op rij is de place-to-beer voor het LIBF De Hoorn. Op 4 en 5 april kan je er bij 16 (inter)nationale brouwers terecht voor hun speciale bieren. Dit jaar is dat onder meer:

  • een Letse brouwerij die brouwt met mede (honingwijn);
  • een Japanse brouwerij die saisons brouwt met lokale ingrediënten zoals yuzu; 
  • en twee Belgische brouwerijen (Totem en Atrium) die samen een  white stout in primeur op het festival voorstellen.

Food & Hops
Food & Hops verhuist dit jaar naar HAL 5, waar je op 17 en 18 april de perfecte match kan vinden tussen bier, gastronomie en ambachten. Je kan er drie heerlijke gerechten ontdekken van Leuvense topchefs (Bram Verbeken – Gastrobar Hop, Toon Dierickx – Arenberg, Kwinten De Paepe – Tafelrond) die telkens worden gecombineerd met een exclusief topbier. Daarnaast is ook de crème van de de Leuvense ambachten present met Slagerij Rondou, Kaasmeesters Elsen, Patisserie Zuut en vishandel De Walvis. Kom proeven van hun topproducten of volg een interessante workshop bij deze echte vakmensen. Op zondag 19 april is er een Sunday Roast, waar je (op inschrijving) kan genieten van een lekkere Leuvense menu, met biertjes van lokale brewpubs.

Zythos Bierfestival
Afsluiter is traditioneel het Zythos Bierfestival (ZBF) dat plaatsvindt op 25 en 26 april in de Brabanthal. Dit festival is één van de grootste in Europa met een aanbod van maar liefst 600 Belgische bieren. Het ZBF is een ideaal kader om met de ganse familie het Belgische ambacht van het bierbrouwen te (her)ontdekken en de biren te degusteren. Uiteraard zijn er ook dit jaar weer gratis pendelbussen van en naar Leuven centrum/station en Brabanthal. Want uitgebreid bierproeven en rijden gaan uiteraard nooit samen.

Bierweekends
Naast deze drie grote festivals zijn er in de periode van de Leuven Bierweekends nog tal van andere bierbelevingen in Leuven zoals brouwerijbezoeken, bierwandelingen en brouwerijfietstochten.

Het volledige programma kan je terugvinden op www.leuvenbierweekends.be

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Kris Peeters Leuvenenement, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Kris Peeters Leuvenenement, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven