p 6 - 7 Reflecting Holons ©Mu-Bollmann.jpg

Derde editie (un)Holy Light brengt licht in donkere dagen

Lichtkunstfestival (un)Holy Light is ondertussen aan de derde editie toe. Het recept is bekend: vijf intieme lichtkunstwerken geven extra glans aan evenveel Leuvense erfgoedlocaties. Vanaf zaterdag 10 december tot en met zondag 18 december kan je telkens tussen 17 en 21 uur langs gaan in de Sint-Michiels- en Sint-Jacobskerk, de kapellen van de Romaanse Poort, het KADOC en de tuin van Museum M.

“Ik kijk weer heel erg uit naar ‘(un)Holy Light’”, zegt schepen Denise Vandevoort. “De combinatie van Leuvens erfgoed en mooie lichtkunst is wat mij betreft een schot in de roos. De kunstwerken voegen iets toe aan de architectuur. De gebouwen geven dan weer een extra dimensie aan de lichtkunst. ‘Rainbow’ in de kapel van het KADOC illustreert dat nog best: de zeshoekige ruimte doet de prachtige kleuren van het kunstwerk extra tot hun recht komen.”

Op maat
Het festival slaat aan en dat laat zich merken in de programmatie. “In de Sint-Jacobskerk tonen we voor het eerst een kunstwerk dat op maat werd ontwikkeld voor het festival en voor deze ruimte. Het leegstaande gebouw straalt een bijzondere sfeer uit. Curator Juliette Bibasse zag het potentieel en trok een kunstenaarscollectief aan dat ze carte blanche gaf in de historische site”, weet Kris Peeters, coördinator van Leuvenement. “Je voelt de interactie tussen architectuur en licht van zodra je over de drempel stapt. De zoektocht naar dat unieke is iets dat we zeker verder willen exploreren in volgende edities.”

Vrije ingang
“Het festival was altijd al gratis, maar vorig jaar moesten we nog met tickets werken in het kader van de coronamaatregelen”, vult Peeters aan. “Deze editie kan het publiek opnieuw vrij de verschillende gebouwen bezoeken, tijdens de openingsuren van het festival. Dat is een hele opluchting. Vorige editie moesten we best wat mensen teleurstellen die er niet meer bij konden.”

Zeep in de kerk
Naast de voornoemde locaties kan je ook nog terecht in de tuin van Museum M voor ‘Rocking Modules’, in de Sint-Michielskerk voor de ‘Holons’, reusachtige zeepbellen die van het plafond van de kerk bungelen en in de Romaanse Poort voor ‘Crochet’

Praktisch: (un)Holy Light van 10 tot en met 18 december telkens van 17 tot 21 uur op verschillende locaties in de Leuvense binnenstad

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]