Delen:

dEUS en Balthazar verhuizen van Pukkelpop naar festivalterrein van Leuven Air

Balthazar en dEUS zouden beiden als headliner de bühne betreden van Pukkelpop 2021, maar om gekende redenen kon dit niet doorgaan. Niet getreurd, want Het Depot en stad Leuven halen beide bands naar het outdoor festivalterrein van Leuven Air.

Het Depot en stad Leuven sluiten de zomer af op de festivalsite van Leuven Air, met optredens van dEUS, Balthazar, Eefje de Visser en The Haunted Youth op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus. Er is plaats voor 5.000 muziekfans, omdat de organisatie gebruik maakt van het Covid Safe Ticket. 
De ticketverkoop gaat van start op zaterdag 7 augustus om 10 uur. 

Om toegang te krijgen tot deze concerten moet iedere bezoeker een geldig toegangsticket en een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Dat toegangsbewijs krijg je als je meer dan twee weken volledig gevaccineerd bent, een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud hebt of een herstelcertificaat van maximaal zes maanden oud hebt. Daardoor kunnen de concerten plaats vinden zonder mondmasker, zonder social distance en conform de geldende richtlijnen opgelegd door de overheid. De concerten met Covid Safe Ticket laten ook een groter aantal toeschouwers toe. Weet meer via deze link.

"Na een jaar strijden voor de muzieksector, is dit voor Het Depot en mezelf een belangrijk keerpunt. Dat we dit kunnen doen met twee fantastische bands die headliners waren op Pukkelpop, is extra fijn", vertelt Mike Naert, algemeen directeur Het Depot. Het is van 2012 geleden dat Balthazar in Leuven speelde en dEUS gaat terug naar 2008. Ze hebben nog steeds het record op zak van snelst uitverkopende concert óóit in Het Depot. Dat belooft! "Ik wil stad Leuven en burgemeester Ridouani bedanken om mee te gaan in dit verhaal. Ook zij willen op een veilige manier weer zaken mogelijk maken voor de mensen. Zonder hen zou dit niet mogelijk zijn geweest."  

“Voor Leuven zijn beide concerten een goede voorbereiding voor de grotere evenementen in het najaar, zoals het WK Wielrennen. Ook andere steden starten verschillende testevents”, vertelt schepen van cultuur en evenementen Denise Vandevoort.  “De vaccinatiecampagne verloopt vlot: meer dan 80 procent van de volwassen Leuvenaars is volledig gevaccineerd, en ook de jongere Leuvenaars tonen een grote vaccinatiebereidheid. De besmettingscijfers zitten in dalende lijn, bij de laagste van de centrumsteden.”   

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]