Deze week in de bus bij alle Leuvense tachtigplussers: ‘Dementie, als je ermee te maken krijgt’

Deze week ontvangen alle Leuvense tachtigplussers de nieuwe brochure ‘Dementie, als je ermee te maken krijgt’. In deze publicatie vinden ze informatie en tips voor een kwaliteitsvol leven met dementie.

“Leuven telde in 2018 ruim 1.850 personen met dementie. Dat zijn vooral ouderen, maar ook jongere mensen. In 2035 zou dat aantal zelfs kunnen oplopen tot een kleine 2.400. Deze cijfers zijn gebaseerd op de bevolkingsvooruitzichten van Statistiek Vlaanderen. Dit is een stijging van bijna 30%”, vertelt Caroline Terranova van Memo, het Regionaal Expertisecentrum Dementie in Leuven.

”We zullen deze mensen – net als hun familie en mantelzorgers – waar mogelijk betrekken en ondersteunen. ‘Verbinding’ is, zoals zo vaak, het kernwoord daarbij”, zegt schepen van zorg en welzijn Bieke Verlinden.

“In Leuven zijn een kleine 17.000 inwoners 65-plussers. Gelukkig genieten de meesten van een gezonde en rijkgevulde dag. Maar iedereen kan geconfronteerd worden met de diagnose dementie. En wat betekent dit dan voor jezelf, voor je omgeving en voor je levenskwaliteit? Vanuit de stad steunen we graag alle initiatieven die in deze situatie bijdragen tot een warme omgeving”, vult schepen van senioren Denise Vandevoort aan.

Brochure ‘Dementie, als je ermee te maken krijgt’
In Leuven staan verschillende organisaties dag en nacht klaar om personen met dementie en hun naasten te ondersteunen. In de brochure ‘Dementie, als je ermee te maken krijgt' kunnen lezers, aan de hand van een getuigenis ontdekken waar ze in Leuven terecht kunnen met al hun vragen. De brochure telt 32 pagina’s en valt binnenkort in de bus bij alle Leuvense tachtigplussers. Andere geïnteresseerden kunnen ze gratis aanvragen via 016 27 26 18 of samenleving@leuven.be.

 

De brochure ‘Dementie, als je ermee te maken krijgt ‘ werd gerealiseerd in samenwerking met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, Politeia en het Regionaal Expertisecentrum Dementie MEMO.

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Bieke Verlinden schepen van zorg en welzijn, wijkwerking en begraafplaatsen, stad Leuven
Melissa Vandersypen beleidsadviseur ouderen en zorg, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Bieke Verlinden schepen van zorg en welzijn, wijkwerking en begraafplaatsen, stad Leuven
Melissa Vandersypen beleidsadviseur ouderen en zorg, stad Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven