Digitaal aanmelden voor 66 secundaire scholen uit Vlaams-Brabant en Mechelen gaat maandag van start

66 scholen uit Vlaams-Brabant en Mechelen sloten eind vorig jaar een samenwerkingsverband voor een gezamenlijk digitaal aanmeldsysteem: www.aanmelden.school.

Ouders uit de regio die hun kind voor het schooljaar 2020-2021 willen inschrijven in het eerste jaar van deze secundaire scholen, moeten hun kampeermateriaal niet boven halen om voor hun kind een stoel te reserveren in hun voorkeurschool. Zij kunnen zich vooraf eenvoudig aanmelden op één centrale website. Met de sterke samenwerking tussen de scholen en onder impuls van de stad Leuven, komt er nu ook een einde aan dubbele inschrijvingen en artificiële wachtlijsten en de bijhorende chaos en stress.

Aanmelden vanaf maandag 30 maart
Aangezien het aanmelden digitaal verloopt, wordt de aanmeldperiode voorlopig niet uitgesteld of verlengd door het Coronavirus. De aanmeldperiode loopt van maandag 30 maart 2020 tot en met vrijdag 24 april 2020 (14 uur). ​​Het moment van aanmelden heeft geen belang. Er wordt geen rekening gehouden met chronologie. “Ouders kunnen vanaf dit jaar in één keer aanmelden voor scholen in verschillende regio’s. Dat maakt het voor hen veel eenvoudiger en we hopen dat hierdoor ouders nu sneller gaan weten in welke voorkeurschool ze terecht kunnen.  Ik raad hen aan om zo veel mogelijk scholen aan te duiden. “ zegt schepen van onderwijs, Lalynn Wadera.

Eerst aanmelden, dan inschrijven
Aanmelden betekent dat je vooraf laat weten in welke school of scholen jij je kind wil inschrijven. Alle kinderen, ook kinderen die behoren tot de voorrangsgroepen (broers en zussen, kinderen van personeel), melden zich aan tijdens eenzelfde periode. Na de aanmeldperiode zal het computersysteem de plaatsen toewijzen op basis van voorkeur en toeval. Dit gebeurt op 6 mei en wordt de dag nadien bekendgemaakt aan de ouders. Wie een school krijgt toegewezen, kan vervolgens gaan inschrijven.

Vragen en informatie
Meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen vind je op www.aanmelden.school. Vanaf de start van de aanmeldperiode zal hier ook een telefoonnummer gepubliceerd worden voor dringende vragen. Omwille van de maatregelen van het COVID-19 virus zal deze telefooncentrale niet altijd bereikbaar zijn. Probeer ons daarom bij voorkeur via info@aanmelden.school te contacteren. We trachten jullie zo goed en spoedig mogelijk verder te helpen. 

Contacteer ons
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Filip Huysmans afdelingshoofd onderwijs, stad Leuven
Johan Vrancken directeur logistiek en leerlingenadministratie Heilig Hartinstituut Heverlee
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Filip Huysmans afdelingshoofd onderwijs, stad Leuven
Johan Vrancken directeur logistiek en leerlingenadministratie Heilig Hartinstituut Heverlee
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven