Dijlebrug Brusselsestraat afgesloten vanaf 15 juli

De brug over de Dijle in de Brusselsestraat, aan het pleintje van Paepe Thoon, wordt vanaf maandag 15 juli afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De brug verkeert in slechte staat. Alleen voetgangers en fietsers kunnen er nog over.

“De Dijlebrug in de Brusselsestraat was al langer een plek die we in de gaten hielden. Het beton van twee brugliggers brokkelt af waardoor de metalen brugconstructie aangetast wordt. Dat brengt stabiliteitsproblemen met zich mee voor de brug, en het pleintje en de straat die erop rusten”, legt schepen van openbare werken Dirk Vansina uit. “Gezien het vanuit de Dijle niet mogelijk is om de brug tijdelijk te ondersteunen, zullen we ze vanaf 15 juli voor onbepaalde duur moeten afsluiten voor alle gemotoriseerd verkeer. Op die manier kunnen we het probleem ten volle aanpakken. In de eerste plaats willen we de renovatiemogelijkheden op een rijtje zetten, vervolgens actie ondernemen.”

Verkeershinder en omleidingen
De brug wordt afgesloten met tijdelijke paaltjes. Voetgangers en fietsers kunnen er vlot langs en mogen de brug blijven gebruiken tijdens de sluiting.

Het afsluiten van de brug beïnvloedt de bereikbaarheid van de Franz Tielemanslaan en van een stuk van de Brusselsestraat en de Dirk Boutslaan. Gemotoriseerd verkeer uit de Amerikalaan kan vanaf 15 juli alleen nog rechtsaf de Brusselsestraat in.

Om de Dirk Boutslaan tussen de Wandelingstraat en de Franz Tielemanslaan (en de Franz Tielemanslaan zelf) te bereiken, moet gemotoriseerd verkeer een omleiding volgen. Naar de Dirk Boutslaan tussen de Wandelingstraat en de Franz Tielemanslaan via de Vaartstraat, het Ferdinand Smoldersplein, het Mathieu De Layensplein en de Dirk Boutslaan. Naar de Franz Tielemanslaan via de Vaartstraat, het Ferdinand Smoldersplein, het Mathieu De Layensplein, de Mechelsestraat, de Brusselsestraat en de Franz Tielemanslaan.

Toegangsregels in het voetgangersgebied
In het voetgangersgebied van de Brusselsestraat is verkeer strikt genomen alleen toegelaten van 6 tot 11 uur en van 18.30 tot 20.30 uur. Buiten deze tijden is een toegangsvergunning nodig. Bewoners van de Dirk Boutslaan tussen de Wandelingstraat en Franz Tielemanslaan en van de Franz Tielemanslaan kunnen een vergunning aanvragen om buiten deze uren hun straat te bereiken.

Verder verplaatsen we de vier shop-and-goplaatsen in de Franz Tielemanslaan omdat ze door de afsluiting alleen nog via het voetgangersgebied bereikbaar zijn. Ze verhuizen naar de Amerikalaan, zo dicht mogelijk bij het voetgangersgebied”, aldus schepen Vansina.

 

 

Website preview
Brusselsestraat: brug afgesloten
Start werken: vanaf 15 juli 2024 Einde: voorlopig onbekend
Stad Leuven

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be