Dit is de Leuvense zomer!

Het Groot Verlof strikt Selah Sue, Dave Clarke en K’s Choice

Het Groot Verlof pakt opnieuw uit met een veelzijdige affiche. Met Dave Clarke, K’s Choice, Selah Sue, Fisher-Z, Go_A en The Dinky Toys is er deze zomer weer voor elk wat wils. Eerder maakte de organisatie al bekend dat Sister Sledge, Noordkaap en STIKSTOF naar Leuven afzakken.

“Vanaf begin juli transformeert de Leuvense binnenstad in het gezelligste festivalterrein van het land. Elk weekend vinden er optredens plaats op vier pleinen in het centrum. De organisatie strikte weer enkele toppers uit binnen- en buitenland, die muziekliefhebbers zullen bekoren. De optredens worden netjes gespreid over Beleuvenissen (7, 14 en 21 juli) en Half Oogst (11 en 12 augustus)”, zegt schepen van evenementen Bert Cornillie.

Op de drie vrijdagen van Beleuvenissen zijn er gratis concerten en dj-sets. Blikvanger op 7 juli is K’s Choice. De band rond Sam en Gert Bettens komt zijn dertigste verjaardag vieren in Leuven. De Britse rockband Fischer-Z, bekend van hits als The Worker en So long, mag het publiek die vrijdag opwarmen. Op de Grote Markt is het dan weer uitkijken naar de Nederlandse Sophie Straat en de Oekraïense band Go_A

Clubavonden op de Vismarkt
De optredens duren voor het eerst tot na middernacht. Dat is ook zo op de Vismarkt, waar drie weken op rij dj’s geprogrammeerd staan. Musa Keys (7 juli) en Dave Clarke (14 juli) zijn de grootste namen op die clubavonden. Ze vinden plaats in een reïncarnatie van de historische vishal, een tijdelijke constructie van metaal en licht.

Op 14 juli zakken trouwens ook Nederlandstalige toppers af naar Leuven. Op de Oude Markt staan o.m. Rick de Leeuw en Noordkaap op het programma, op de Grote Markt Yong Yello en op het Hogeschoolplein Stoomboot.

Op onze nationale feestdag maken The Dinky Toys hun comeback in Leuven, vlak voor het mooiste stadhuis van het land. Iets verderop is het die dag al hiphop wat de klok slaat, met DJ Dysfunkshunal, Freddie Konings en STIKSTOF op het podium van de Oude Markt.

Combinatie van evenementen
De Leuvense zomer is al jarenlang een combinatie van verschillende evenementen. Op 22 juli daalt Vlaanderen zingt neer op de Oude Markt. Op 28 juli is de langste toog van Europa het decor voor schlagerfeest Leive Vloms. En op de eerste zondag van augustus (6 augustus) geniet de ganse binnenstad van de culinaire hoogdag Hapje-Tapje.

Afsluiten doen we met Half Oogst, op 11 en 12 augustus. Voor de oogstfeesten zakt de wereld af naar de Dijlestad. Zo is er reggae uit Jamaica, met Junior Marvin & The Legendary Wailers. Uit de Verenigde Staten ​ Sister Sledge (We are family!) en uit de UK Olivia Dean. Maar de absolute headliner is onze eigen Selah Sue. Zij sluit de Leuvense festivalzomer af. From Leuven, with love.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]