Diversiteit en samenwerking voor het voetlicht op Amateurama 2.0

editie februari 2024

Eind februari palmen de Leuvense beeldende amateurkunstenaars de Kapel van de Romaanse Poort andermaal in. Kunstenaars van Atelier 13 Kunstcollectief, Kunstkring Open Venster, Foto Collectief Leuven, Foto Gamma Atelier en – voor de allereerste keer – AKA+3 brengen een mix van fotografie, tekeningen, schilderijen en driedimensionaal werk.

“In oktober verzamelden de Leuvense amateurkunstenaars zich nog rond het thema New Horizons, in het kielzog van het stadsfestival rond Dieric Bouts”, vertelt schepen van cultuur Bert Cornillie. “Voor de nieuwe tentoonstelling werd geen specifiek thema gekozen. De deelnemende kunstenaars tonen het artistieke werk dat ze de afgelopen maanden creëerden. Amateurama 2.0 belooft zo alweer een inspirerende reis door de lokale kunstscene.”

Unieke Locatie
De Kapel van de Romaanse Poort dient als de ideale locatie voor deze beeldende editie van Amateurama. Het historische kader voegt een extra dimensie toe aan de tentoongestelde kunstwerken.

Praktisch
In de Kapel Romaanse Poort - Brusselsestraat 63, 3000 Leuven.
Open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag telkens van 13 tot 17 uur

Amateurama brengt jaarlijks een gevarieerde groep kunstenaars samen in boeiende tentoonstellingen. Door de krachten te bundelen, weten ze de bezoeker telkens weer te trakteren op een breed scala aan artistieke stijlen en technieken. Met Amateurama geeft de stad Leuven lokale kunstenaars de kans hun werk aan een breder publiek te presenteren.

 

Tentoonstellen in Expo Leuven
Kunstenaars die geselecteerd zijn, kunnen tijdelijk gratis een locatie gebruiken als tentoonstellingsruimte.
Stad Leuven

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]