Doe mee met Dag van de Buren en maak van Leuven één groot buurtfeest

Op vrijdag 20 mei is het weer zover: Dag van de Buren. Over heel Europa komen buren op straat om gezellig samen te klinken. De stoelen worden buitengezet, de kinderen spelen op straat en mensen delen een hapje en een drankje. Ook Leuven doet opnieuw mee. Buurten die ook graag een burenfeestje organiseren op de Dag van de Buren kunnen nog tot en met zondag 8 mei een startpakket aanvragen bij stad Leuven via www.leuven.be/dagvandeburen.

“Na twee edities ‘op afstand’ tijdens de coronacrisis, kunnen Leuvense buren dit jaar opnieuw fysiek samenkomen en een burenfeestje organiseren”, zegt schepen van wijkwerking Bieke Verlinden. “Het ziet ernaar uit dat er in Leuven deze editie een recordaantal burenfeestjes zal plaatsvinden! Nu we opnieuw samen mogen vieren, zullen zelfs de kleinste gebaren ongetwijfeld voor een grote opkomst zorgen.”

De stad Leuven helpt de buurten die zich inschrijven op weg met een feestpakket. Met wat hapjes, drank, vlagjes, stoepkrijt en uitnodigingen kan de buurt zelf aan de slag. Net als vorige jaren worden deze feestpakketten samengesteld door de Leuvense vzw Alvinnenberg, een woonvoorziening en dagbesteding voor mensen met een beperking.

Er zijn nog nooit zoveel feestpakketten besteld als dit jaar, en het aantal neemt elke dag toe. Nog tot en met zondag 8 mei kunnen buurten een feestpakket bestellen via www.leuven.be/dagvandeburen. Op vrijdag 20 mei zullen buren over heel Leuven samen de fijne contacten in hun straat vieren.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be