Donderdag Gezonderdag

De Leuvense horeca wil graag aan de slag  met gezonde en duurzame voeding, één van de doelstellingen van de Leuvense voedselstrategie. Vanuit de sector zelf groeide het idee om via een catchy slogan en actie de klanten in contact te brengen met duurzame en gezonde voeding. Met ‘Donderdag Gezonderdag’ willen de Leuvense chefs specifiek inzetten op gezonde lokale producten uit de regio, met een bio- of ecovriendelijk label. Vanaf 13 juni krijgen klanten elke donderdag de kans om via het 'Donderdag Gezonderdagmenu’ kennis te maken met duurzame streek- en hoeveproducten.

Schepen Els Van Hoof beschouwt het project als een hefboom voor een duurzame lokale economie: “Door de aandacht die Leuvense chefs zullen geven aan gezonde, nabije producten, zal ook de consument zich hier meer bewust van worden. Dat is de beste garantie dat de smaakvolle producten van onze lokale boeren, telers, imkers, brouwers en anderen ook de huiskamers kunnen veroveren.”

Het project wordt gedragen door lokale chefs als Fabian Deckers van brasserie Improvisio en Kwinten De Paepe van Tafelrond en geniet de steun van de provincie Vlaams-Brabant. 

Contacteer ons
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Evert Thys beleidsadviseur horeca
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Evert Thys beleidsadviseur horeca
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven