Drie keer meer Leuvenaars nemen deel aan plantactie ‘Behaag je tuin’

Zaterdagochtend haalden 153 Leuvenaars het plantgoed dat ze via de samenaankoop ‘Behaag je tuin’ aankochten op aan de Leuvense groendienst. Zij hebben in het weekend alles samen 4.668 extra hagen, heggen, klimplanten en bomen geplant.

“Het is het derde jaar op rij dat Leuven meedoet aan deze actie van de Regionale Landschappen Dijleland en de Provincie Vlaams-Brabant. Het aantal Leuvenaars dat meedoet is intussen verdrievoudigd”, zegt schepen van openbaar groen, Lalynn Wadera.

Met deze actie stimuleert stad Leuven de inwoners met een tuin om mee te helpen om meer groen in de stad te krijgen. “Met meer bomen halen we meer CO2 uit de lucht en zorgen we voor verkoeling voor iedereen. Met de extra hagen en de klimplanten trekken we insecten en vogels aan om de natuur in stand te houden.” verduidelijkt schepen van openbaar groen, Lalynn Wadera.

Klimaatbomen
Dit jaar stonden de klimaatbomen in de kijker. Het gaat om bomen die een langere periode van droogte kunnen verdragen en veel schaduw bieden zoals Wintereik, Spaanse aak, Haagbeuk en Winterlinde.

 “Niet minder dan 228 hoogstammige loofbomen kregen dit weekend een plaats in een Leuvense tuin. Daarnaast kochten Leuvenaars nog 4.320 stuks plantgoed voor hagen, heggen en houtkanten, 102 klimplanten en 18 wilgenhutten. We zijn blij met deze geslaagde samenaankoop”, zegt Annabel Pennings van Regionaal Landschap Dijleland

Vanaf 1 september 2021 kunnen geïnteresseerde Leuvenaars opnieuw plantgoed bestellen op www.behaagjetuin.be.

 

Contacteer ons
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Geert Verrijdt diensthoofd groenaanleg- en onderhoud, stad Leuven
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Geert Verrijdt diensthoofd groenaanleg- en onderhoud, stad Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven