Delen:

Drie mobiele skateterreinen voor flexibel skateplezier

Dat skaten al enige tijd populair is, was reeds duidelijk. Tijdens de voorbije lockdownperiodes won de hippe sport echter nog meer populariteit. Het was immers een van de weinige mogelijkheden die jongeren en kinderen hadden om volgens de geldende maatregelen buiten te vertoeven. Stad Leuven speelt opnieuw in op deze trend en plaatst tijdens de zomermaanden maar liefst drie nieuwe, verplaatsbare skateterreinen.

Het huidige aanbod aan skateplekken wordt op dit moment al stevig aangepakt met vernieuwingen aan bijvoorbeeld het Albert Dejonghe skateterrein, ’t Fort en de Verbroederingsstraat in Wilsele. Daar komen met deze laatste toevoeging nog eens drie verplaatsbare skateterreinen bij. “We luisteren naar de jongeren en hun wensen”, knikt schepen van jeugd Dirk Vansina. “De beschikbare skateterreinen waren al zo populair dat er niet voldoende plek was voor alle skaters. Nieuwe skateparken aanleggen, neemt heel wat tijd in beslag dus zochten we naar andere alternatieven.” Die alternatieven heeft de stad nu gevonden dankzij de verplaatsbare skateterreinen.

Flexibel in te zetten
Het gaat om drie combinaties van skatestructuren die de stad drie maanden zal plaatsen op drie verschillende plekken. Eentje komt in het Bruulpark in Leuven centrum te staan, een tweede aan het Brunswijkpad in Wilsele en een derde skatepark dat nog in overleg is in Heverlee. “Na de zomermaanden zullen we bekijken hoe populair deze skateterreinen waren ter plekke en zullen we een oproep lanceren naar de inwoners om zelf een aanvraag in te dienen om in het voorjaar van 2022 een skateterrein bij hen in de buurt te plaatsen.” Het is een flexibele test om na te gaan in welke Leuvense regio’s er nood is aan extra skatefaciliteiten en op welke manier de stad die kan invullen.

Voor elk wat wils
De skaters van organisatie het Vzweetje helpen de stad om de juiste inschatting te maken welke toestellen het meest gewild zijn. Zij installeren de quarterpipe, flatbank, grindbox en streetspine in Wilsele.  In de Bruul komen er een quarterpipe met funbox en flatbank en in Heverlee zullen skaters zich kunnen uitleven op een halfpipe.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]