Druk sportweekend in Leuven

Tijdens het weekend van 20 en 21 mei kan je in Leuven op verschillende plaatsen terecht voor topsport van de bovenste plank. In Heverlee wordt gestreden voor de nationale hockeytitel en in Kessel-Lo voor de titel van Belgisch kampioen skeeleren op de weg. Verder vinden dat weekend ook de 23e Triatlon van Leuven, de Jumping Wijgmaal en het Blue Tigers Lentetornooi plaats.

Belgische Hockeyfinales
Zaterdag 20 en zondag 21 mei barst de strijd om de nationale hockeytitel los. Op de terreinen van het nieuwe complex van Koninklijke Hockey Club Leuven (Hertogstraat 203, Heverlee) vinden de Play-Offs finales plaats. De beste dames- en herenhockeyteams nemen het in twee allesbeslissende duels tegen elkaar op.

Zaterdag wordt het weekend op gang getrapt met de heenwedstrijd voor de derde plaats bij de heren. Om 13 uur staat de eerste damesfinalewedstrijd tussen Braxgata en Gent geprogrammeerd. Om 15.30 uur is het aan de heren. Daarin neemt titelhouder Dragons het op tegen seizoensrevelatie Herakles. De terugwedstrijden vinden plaats op zondag, op hetzelfde aanvangsuur als zaterdag. De aanwezige toeschouwers kunnen op beide wedstrijddagen nog nagenieten tijdens een spetterende afterparty.

Meer info: www.sport.be/belgianhockeyfinals/2017

Jumping Wijgmaal
Op vrijdag 19 mei organiseert Jumping Wijgmaal een oefenjumping voor  jonge paarden, gevolgd door een regionale H.G.V.B.B. jumping op zaterdag 20 en zondag 21 mei, dit alles op de piste in de Hambosstraat 64 in Wijgmaal.  De parcourstraining voor jonge paarden vindt vrijdag  plaats tussen 12 en 16.30 uur. Zaterdag start de jumping om 8.30 uur. De dag wordt afgesloten met een spannende Masters om 18.30 uur. ’s Avonds zorgen Coverband Bar Clochard en Party DJ Wim voor de nodige ambiance. De laatste dag van de jumping start om 9  uur en wordt extra opgevrolijkt met een mini-steeple race ten voordele van het goede doel, gevolgd door een zenuwslopende Derby.

Meer info: www.jumping-wijgmaal.be

Blue Tigers Lentetornooi
Voor de 21e keer organiseert Basketclub Dames Notre Dame Leuven, in samenwerking met de stad Leuven en Tofsport Leuven, het Blue Tigers Lentetornooi. Dit tornooi vindt plaats in sporthal Redingenhof (Remi Vandervaerenlaan, Leuven).

Zaterdagvoormiddag brengen de U10-meisjes (3 tegen 3) het tornooi op gang, in de namiddag komen de U14 en U19 in actie (5 tegen 5). Op zondagvoormiddag staan de wedstrijden voor de U12 gemengd op het programma (5 tegen 5). Het weekendtornooi wordt afgesloten met de U16 en de U19 (5 tegen 5).

Belgisch Kampioenschap Skeeleren op de weg
Zondag zakt de top van de Belgische skeelerwereld af naar Leuven voor het Belgisch Kampioenschap Skeeleren op de weg. Om 10.30 uur starten de 500 meter-reeksen, om 13 uur worden de medailles voor de winnaars van deze reeksen uitgedeeld. Een half uur later start het namiddagprogramma, met onder andere de 10.000 meter afvalling bij de seniores en de ploegkoers voor dames en heren.

Het parcours ligt in Kessel-Lo en doorkruist vier straten. De start en aankomst liggen in de Pastoor Eeckerlaerslaan. De andere straten waar de renners passeren zijn de Ruiterslaan, de Molenstraat en de Emiel Vlieberghlaan.

23e Triatlon Leuven
Zondag is het opnieuw tijd voor de jaarlijkse halve triatlon van Leuven, georganiseerd door Triatlon Duatlon Leuven in samenwerking met Tofsport Leuven. Het parcours is niet veranderd in vergelijking met vorig jaar. Om 11 uur wordt het startschot gegeven voor de zwemproef op het domein ‘Ter Heide’ in Rotselaar. Na 1900 meter zwemmen, kruipen de atleten de fiets op voor een stevige tocht van 83 km. Als derde en laatste onderdeel volgt het loopparcours van 21 km, dat uit drie ronden door de stad bestaat. De aankomst ligt op het Mgr. Ladeuzeplein en wordt voorzien rond 15 uur.

Voor geïnteresseerde supporters wordt transport georganiseerd tussen Leuven en Rotselaar, zodat zij de verschillende wedstrijdonderdelen live kunnen volgen.

Meer info: www.tdleuven.be

 

Contacteer ons
Erik Vanderheiden schepen van communicatie, sport, handel en landbouw
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Erik Vanderheiden schepen van communicatie, sport, handel en landbouw
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven