Dubbel zoveel plezier met de Veloveutwie

Gisteren werd in Leuven het gloednieuwe Kom op voor je wijk-poject Veloveutwie gelanceerd. De Veloveutwie is een elektrisch ondersteunde duofiets waarmee een vrijwilliger-chauffeur en een passagier uit de buurt samen een ritje kunnen maken. Even heerlijk cruisen door Leuven, samen boodschappen doen, op afspraak gaan bij de dokter of een bezoekje brengen aan familie: de mogelijkheden zijn eindeloos. De fiets gaat waar de passagier heen wil. Het project brengt mensen uit de buurt samen en helpt tegelijkertijd wie minder mobiel is om zich op een leuke manier te verplaatsen.

Op donderdag 2 juni werd aan het buurtcentrum Mannenstraat het startschot gegeven voor dit nieuwe project. De duofiets mag door iedereen uitgeleend worden, al gaat er wel een korte opleiding aan vooraf. “De fiets heeft heel wat sociale en praktische voordelen”, vertelt Bieke Verlinden, schepen van zorg en wijkwerking. “Zo kan hij gebruikt worden voor mensen die minder goed te been zijn, geen vervoersmiddel hebben, nood hebben aan een babbel en noem maar op.” Er zijn tal van mogelijkheden en voordelen waarbij deze fiets kan worden ingezet.

De fiets is het resultaat van een brede samenwerking. Diverse buurtbewoners, Honk vzw, buurtcentrum de Mannenstraat en vzw De Hulster staken de koppen bij elkaar om dit prachtige Kom op voor je wijk-project te realiseren.

Tijdens de feestelijke inhuldiging werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om al heel wat testritjes te maken. Schepen van wijkwerking Bieke Verlinden, die het project officieel inhuldigde, stond als eerste in de rij om een proefritje te maken.

“Deze duofiets is niet alleen een vervoersmiddel, maar ook een mobiele ontmoetingsplaats. Doordat je gezellig naast elkaar zit, kan je echt aandacht hebben voor de ander. Én het is ook nog eens gezond. Heel veel voordelen die samenkomen om de buurt weer een beetje dichter bij elkaar te brengen”, zegt Bieke Verlinden. “We zijn blij dat we met Kom op voor je wijk dit mooie project mee tot stand hebben kunnen brengen.”

Vrijwilligers gezocht
De Veloveutwie rijdt uiteraard niet vanzelf. Daarom is de buurt nog op zoek naar chauffeurs en mensen die het project mee willen ondersteunen. Voor meer informatie over het fietsproject, of om gebruik te maken van de fiets, kan je mailen naar veloveutwieleuven@gmail.com of binnenspringen in buurtcentrum Mannenstraat (Groefstraat 2 in Leuven). 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be