Dubbeltentoonstelling BOTANIEK in Kruidtuin en SLAC

Naar aanleiding van de 200e verjaardag van de Kruidtuin kan je van zaterdag 5 februari tot zaterdag 12 maart naar de gratis dubbeltentoonstelling BOTANIEK. Die vindt plaats in de Kruidtuin (Kapucijnenvoer 30) en het hoofdgebouw van SLAC/Academie in de Dirk Boutslaan 60. Meer dan vijfhonderd jongeren van de derde graad tonen er hun werk. 

"De Kruidtuin is al eeuwen een onuitputtelijke inspiratiebron voor kunstenaars. Dat merk je ook aan de vele kunstwerken die je er aantreft. De tuin lijkt bovendien een schitterend canvas voor tijdelijke tentoonstellingen en de creaties van onze groenploeg. Deze keer lieten ruim 500 jongeren van graad 3 van SLAC/Academie Beeldende en Audiovisuele Kunst zich betoveren door dit Leuvense pareltje. Hun artistieke impressies zijn nu te bewonderen in de Kruidtuin en in het SLAC. Een prachtig verjaardagscadeau voor onze Botaniek!", aldus schepen van cultuur Denise Vandevoort.

'Voor de tweehonderdste verjaardag van de Kruidtuin nodigen we iedereen uit om naar deze mooie botanische tuin te komen om er te ontmoeten, te creëren, te ontdekken en te genieten. Fijn dat dit project de schoonheid van kunst van (jonge) kunstenaars en van natuur samenbrengt", besluit schepen van openbaar groen Lalynn Wadera.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]