Duizenden kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen krijgen een 'Pakje van je Hart'

Dankzij de grootschalige inzamelactie van radiozender Joe FM ‘Pakje van je Hart', ontvangen 3500 Leuvense kinderen en jongeren uit gezinnen in kwetsbare situatie een cadeaucheque ter waarde van 50 euro. Dat zijn er maar liefst 500 meer vergeleken met de editie van vorig jaar.

Tijdens de feestdagen zamelde Joe FM geld in om gezinnen die het minder breed hebben te ondersteunen met hun actie 'Pakje van je Hart'. De fondsen voor Leuven zijn via Kindergeluk vzw naar Huis van het Kind en andere lokale organisaties zoals Wigwam, Home-Start Leuven en Buurtwerk 't Lampeke gegaan. Daar zijn ze omgezet in cadeaucheques die de organisaties nu rechtstreeks aan de gezinnen zullen uitdelen. Ouders kunnen ermee voor hun kinderen een aankoop doen in een winkel of een daguitstap plannen.

Bieke Verlinden, schepen van zorg en welzijn en voorzitter van Huis van het Kind Leuven, benadrukt de indrukwekkende steun van onze solidaire gemeenschap. "Dit jaar heeft de ongelooflijke steun van zoveel Vlamingen weer een groot aantal cadeaucheques opgeleverd, een mooi bewijs van de solidariteit in onze gemeenschap. Het is hartverwarmend om te zien dat deze steun nog groter is dan vorig jaar, waardoor we nog eens een extra 500 gezinnen en kinderen kunnen laten genieten van deze speciale traktatie!"

Voortdurende inspanningen in Leuven tegen kinderarmoede
'Pakje van je Hart' is een waardevolle aanvulling op het voortdurende werk van stad Leuven om kinderarmoede te bestrijden en alle kinderen volop kansen te geven. In nauwe samenwerking met verschillende partners, zoals Huis van het Kind Leuven, worden initiatieven ontplooid om gezinnen te ondersteunen.

"In Leuven wordt actief gestreden tegen armoede. Onze initiatieven spreken boekdelen: we investeren in buurtwerk, ondersteunen kinderen, jongeren en gezinnen met buddy's, brugfiguren, gezinscoaches. We bieden praktische hulp via projecten als Kirikou. We maken cultuur, sport en vrijetijdsactiviteiten toegankelijk met de UiTPAS, we zorgen voor betaalbare kinderfietsen via VELOKadee en helpen met schoolfacturen. Zoals je ziet, in Leuven is armoedebestrijding geen loze belofte, maar een dagelijkse inzet voor een warme en rechtvaardige stad", aldus schepen Verlinden. ​

De verdeling van de cadeaucheques gebeurt door de organisaties die het dichtst bij de gezinnen staan en hun behoeften het beste begrijpen. "Het is fijn om te zien hoe deze actie een extraatje schenkt aan zoveel kinderen. Het systeem met cheques geeft hun de mogelijkheid om zelf te kiezen wat ze het liefst willen hebben", besluit schepen Bieke Verlinden.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]