Duurzaamheidsfestival geeft goesting in morgen en zet maakleerplek in de kijker

Op vrijdag 16 en zondag 18 september organiseren stad Leuven en Impact Leuven het tweedaagse Impact festival in maakleerplek. Met verbinding als thema  stellen ze duurzame initiatieven verfrissend en interactief voor. Zo zet het festival een interactieve tentoonstelling centraal vol impactvolle projecten en vinden er het panelgesprek “Make sustainability great (again)” en tal van performances plaats. De derde editie van het Impact festival dient tevens als het langverwachte openingsfeest van maakleerplek

Samenwerking met stad Leuven
Het Impact festival x stad Leuven is een gemeenschappelijk initiatief van Impact Leuven,stad Leuven en Sthilo vzw, en heeft als doel om duurzame initiatieven op een ontspannende en interactieve manier in de kijker te zetten. Met stad Leuven vond Impact Leuven dan ook de ideale partner. “Onze maakleerplek is de perfecte locatie voor dit festival,” zegt schepen van economie, onderwijs en stadsgebouwen, Lalynn Wadera. “Want dit is dé plek in Leuven waar je op een duurzame manier kan maken, leren en experimenteren. Denk maar aan het Repair Café, waar je kapotte spullen kan (laten) maken, of het High Tech Lab, waar je plastiek kan recycleren. Met het festival kunnen we maakleerplek nog eens extra in de kijker gezet.”

Goesting in morgen
Hoe maken we duurzaamheid toegankelijker, leuker en breder gedragen? Dat is de vraag waarop de stad en Impact Leuven een antwoord willen geven tijdens het Impact festival. Net zoals de voorbije edities wil Impact festival goesting geven in morgen en jong en oud inspireren hoe ze het (dagelijks) leven impactvol(ler) kunnen maken. Zo kan je tijdens het festival een afspraak boeken bij de Impact dokter, die je advies geeft over impactvolle handelingen die jij kan ondernemen in je leven.

Daarnaast vindt er op vrijdag het panelgesprek “Make sustainability great (again)” plaats, waarin vier panelleden zich ontfermen over bovengenoemde vraag: Hoe maken we duurzaamheid toegankelijker? In het panel zetelen Robin Ibens, oprichter en CEO van communicatiebureau Shaved Monkey, Katrien Rycken, coordinator Leuven 2030, Britt Buseyne, bedenker van de podcast Sustainababbels en Yolan Gielen, oprichter Impact festival. Het gesprek wordt gemodereerd door Marieke Dobbelaer, pionier van maakleerplek.

Tentoonstelling als pronkstuk
Laat je inspireren door het pronkstuk van Impact festival; een interactieve tentoonstelling vol impactvolle creaties van makers, artiesten en maakleerplekkers. De tentoonstelling vertaalt duurzame thema’s op een frisse manier en gidst je door de site van maakleerplek. Op vrijdag en zondag kan je rondleidingen door de tentoonstelling volgen of ze op je eigen tempo bezoeken. Zondagavond sluit het Impact festival af  met een veiling van enkele creaties van de tentoonstelling. De veiling is open voor iedereen.

Programma in teken van verbinding
Het overkoepelende thema van Impact festival 2022 is verbinding. Het hele event staat in het teken van verbinding en duurzaamheid. En wat verbindt er meer dan muziek en dansen? Op vrijdagavond feesten we in de silo’s voor de eerste en laatste keer, daar maakleerplek in december 2022 uit de silo’s treedt en  verhuist naar de Molens Van Orshoven. Ook op zondag kan je meedansen met Open Dansvloer, genieten van muziek, improvisatie, poëzie  en zelfs een performance in doek.

Meer info over het programma vrijdag: https://maakleerplekleuven.be/kalender/impactvrijdag/
Meer info over het programma zondag: https://maakleerplekleuven.be/kalender/impactzondag/

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]