Een boekenfeest voor baby’s, peuters en kleuters in de Bib

De Bib Leuven verwent de allerjongsten van 0 tot 6 jaar op zaterdag 21 mei met Boekstartdag, een sprankelend boekenfeest. Kindervoorstellingen, muzikale workshops en gezellige voorleesmomenten worden gratis aangeboden aan kleine boekenfans en hun ouders.

“Uit onderzoek bleek al meermaals hoe belangrijk verhalen zijn voor de ontwikkeling van een kind. Zowel de taalontwikkeling als de band met de ouder wordt versterkt tijdens het voorlezen en samen boekjes kijken. Daarom steunen we graag het Boekstartproject, waarbij kinderen al van jongs af kennismaken met boeken”, legt schepen Denise Vandevoort uit. Boekstartdag is een feestdag waarbij jonge kinderen nog eens extra worden verwend.

Gratis programma
Tijdens deze tweede Boekstartdag zorgt de Bib Leuven i.s.m. 30CC weer voor een aantrekkelijk programma van activiteiten op maat van baby’s en peuters.  Die gaan door op zaterdag 21 mei in de hoofdbib in hartje Leuven. Het programma is geheel gratis, inschrijven voor sommige activiteiten kan ter plekke op de dag zelf.

Kunstprikkels, interactieve beleving en een babycafé
Leuvense kunstenaars als Annelies Tanghe en Sandrine Lambert prikkelen de creativiteit van kunstenaars-in-de -dop met muziek en creatieve knipsels. Ook het Musica Impulscentrum voor Muziek doet mee en wakkert de jeugdige nieuwsgierigheid en fantasie aan met klanken. Daarnaast zijn er ook nog beeldende mini-voorstellingen en laagdrempelige doorlopende workshops. In de Bib Leuven Tweebronnen kan je verder nog terecht in een heus ‘babycafé’ waar ouders hun kind rustig kunnen voeden en verschonen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]