Delen:

Eerste inschrijvingsdag speelpleinen, Tofsport- en skatekampen groot succes

Zondagochtend om 10 uur gingen de online inschrijvingen voor de Tofsport- en jeugd kampen, voor ReTTEKePReT en de speelpleinen van de stad Leuven in paas- en zomervakantie van start. Ondanks de grote drukte verliep alles zeer vlot en kan de stad terugblikken op een zeer geslaagde eerste inschrijvingsdag.

Sportkampen
Stad Leuven organiseert ieder jaar in samenwerking met lokale sportverenigingen tal van leuke sportkampen voor kinderen en jongeren in de paas- en zomervakantie. Dit jaar staan er maar liefst 114 Tofsportkampen op het programma.

Na de eerste inschrijvingsdag zijn al 20 van deze kampen volzet. In totaal schreven 2456 kinderen zich sinds zaterdag in, goed voor bijna 63% van alle beschikbare plaatsen. Het uitgebreide aanbod van G-Tofsportkampen voor kinderen en jongeren met een beperking viel duidelijk in de smaak, want 67 deelnemers schreven zich al in voor één van de acht G-Tofsportkampen waar extra inspanningen geleverd worden voor wie extra zorg nodig heeft.

“De massale inschrijvingen op dag één bewijzen andermaal het succes van de Leuvense Tofsportkampen. De kampen zijn een belangrijk element van het stedelijk sportbeleid. We willen kinderen en jongeren de kans geven om tal van sporten uit te proberen. En hen zo zin geven om te blijven sporten en de stap naar een sportclub te zetten. Dankzij de inzet van velen, onze sportdienst en de Leuvense sportclubs voorop, hopen we zoveel mogelijk kinderen blij te maken met een kamp naar keuze”, zegt Johan Geleyns, Leuvens schepen van sport.

Op dit moment is er nog plaats voor 1457 kinderen om zich in te schrijven. De stad doet al het mogelijke om het aanbod en de beschikbare plaatsen nog extra uit te breiden in overleg met de organiserende clubs.

Speelpleinen en ReTTeKePReT ​
Ook voor de speelpleinen en ReTTeKePReT ​lopen de inschrijvingen erg vlot. Al meer dan 2000 kinderen schreven zich in en de plekjes voor bij ReTTeKePReT ​zitten al stevig vol. ​ ​

"Op elke speelpleinwerking zijn ook de jongste kleuters vanaf 3 jaar welkom. Voor deze jongste groep hebben we extra plaatsjes gecreëerd en zijn er dus zeker nog vrije plaatsen", aldus schepen van jeugd Dirk Vansina.

De speelpleinen voor de oudere leeftijdsgroepen, vanaf 6 jaar, lopen stilaan vol maar op het speelplein in Heverlee en Kessel-Lo is ongeveer de helft van de plaatsen nog beschikbaar. Ook voor tieners van 13 tot en met 15 jaar zijn er nog mogelijkheden. Zij kunnen dit jaar opnieuw terecht op zowel speelplein Wilsele, speelplein Kessel-Lo en speelplein Heverlee.

Skatekampen
De skatekampen zijn voor 50% ingevuld. Wie wil leren skaten aan de Phillipssite, kan zich dus nog inschrijven. Deze kampen zijn makkelijk te combineren met de speelpleinwerking van Heverlee in de namiddag.

Nog inschrijven?
Wie nog een kampje wil boeken kan dat online op http://leuven.kwandoo.com.

Heb je hulp nodig bij het inschrijven, dan kan je vanaf woensdag 1 februari terecht bij het Tofsportloket in het stadskantoor (Professor Van Overstraetenplein 1, Leuven) voor de nog vrije plaatsen bij de sportkampen. Je kan enkel op afspraak langskomen op woensdag van 9 tot 11.30 uur en van 13 tot 16 uur.

Vanaf dinsdag 31 januari kan je voor inschrijvingen voor de jeugd- en skatekampen, ReTTeKePReT en de speelpleinen terecht bij het onthaal van Jeugdcentrum Vleugel F (Brusselsestraat 61a, Leuven). Het Jeugdcentrum Vleugel F is open op dinsdag van 12 tot 16.30 uur en donderdag van 12 tot 19 uur.

 

Website preview
Vakantieaanbod: speelpleinen, kampen en opvang
Speelpleinen, sportkampen, themakampen, IBO ...
Stad Leuven

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]