Eerste Leuvense editie van BAAS boven BAAS - dé inspiratiedag voor jonge ondernemers

Op zaterdag 2 december slaan mijnLeuven en BAAS de handen in elkaar om BAAS boven BAAS naar Leuven te brengen. Tijdens deze hoogdag voor en door jonge ondernemers palmen meer dan 150 jongeren en 25 sprekers het STADHUIS van mijnLeuven én het Radiohuis in met inspirerende workshops, keynotes en speeddates met professionals. Jong geweld zoals Open Gym en Huff & Puff pocketwear staan zij aan zij met doorwinterde rotten in het vak als VOKA/Bryo, KBC@Start-it en Securex. Elk aspect van ondernemerschap komt aan bod. De namiddag wordt bovendien officieel gestart door gekend schrijfster, presentator en moderator Dalilla Hermans. 

“Jongeren ondersteunen in hun ondernemerschapsverhaal staat voor stad Leuven hoog op de agenda. Belangrijk daarbij is dat het niet alleen draait om een winstgevend product afleveren. Goesting, zin voor initiatief, ambitie… zijn één voor één eigenschappen die we als ondernemen benoemen en ondersteunen”, aldus Dirk Vansina, schepen van jeugd. “Met het BAAS boven BAAS evenement willen we het imago van jong ondernemerschap verbreden en verrijken. Dat doen we niet door een netwerkevent van dertien in een dozijn te organiseren, maar door jonge ondernemers zelf hun verhaal te laten vertellen, ook zij die niet slaagden in hun opzet. Want ook die verhalen zijn enorm interessant!” Ook schepen Mohamed Ridouani vindt dat jonge starters en ondernemers in Leuven alle kansen en mogelijkheden moeten krijgen om hun dromen waar te maken. “We ondersteunen jonge ondernemers daarom graag door betaalbare pop-upruimte aan te bieden waar ze met hun zaak van start kunnen gaan. Door hen – dankzij evenementen als BAAS boven BAAS - in contact te brengen met andere jongeren en ervaren ondernemers bieden we hen de ondersteuning die ze nodig hebben om verdere stappen te zetten.

BAAS boven BAAS vindt plaats op zaterdag 2 december tussen 13u en 19u in het Stadhuis van mijnLeuven én het Radiohuis, ingang langs de Boekhandelstraat 2. Het event is gratis, maar inschrijven is verplicht. Meer over de programmatie en praktische informatie vind je op het BAAS boven BAAS Facebook-evenement.

BAAS SESSIES
Meer dan 100 jongeren namen dit jaar deel aan de eerste Leuvense editie van de BAAS SESSIES. Zo schreef o.a. Esther De Vos zich in voor het PRIL-IDEE traject, waarin jongeren gedurende twee maanden aan hun business idee sleutelen. “Normaal ben ik iemand die dingen gewoon uitprobeert, maar voor het opstarten van een eigen onderneming is enige structuur wel noodzakelijk. Op een laagdrempelige manier leerde ik tijdens de BAAS SESSIES mijn eigen businessplan opstellen en verscherpen, ging ik op zoek naar mijn unique selling point en leerde ik de verschillende administratieve verplichtingen en juridische opties kennen. Ik vond het bovendien heel leerrijk om te beseffen dat andere jongeren op dezelfde hindernissen botsen en dat we elkaar daar ook doorheen trekken.” Op zaterdag 2 december pitchen zo’n 60 van de 100 deelnemers hun idee voor een professionele vakjury om diezelfde jury van hun onderneming te overtuigen en kans te maken op een half jaar individuele coaching en groepsessies. Diezelfde dag nog wordt de selectie van de 20 BAAS’ers die tijdens de pitch de grootste indruk nalieten – en dus het extra traject in de wacht slepen - bekend gemaakt.

 

 

Contacteer ons
Mohamed Riouani schepen van economie
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven