‘Eerste Leven’: Leuvense kunstenaars brengen beeldende interpretatie van de oerknal

Nu de overzichtsexpo’s rond de Big Bang in M en de universiteitsbibliotheek afgelopen zijn, kunnen liefhebbers van kunst en wetenschap terecht in de Kapel van de Romaanse Poort. Daar loopt van 20 tot en met 29 januari ‘Eerste Leven’, het sluitstuk van drie thematentoonstellingen van Leuvense kunstenaars en verenigingen over de oerknal.

“De expo ‘Eerste Leven’ en de twee eerdere thematentoonstellingen (‘Universum’ en ‘Emotie’) passen binnen Amateurama 2.0, de frisse make-over van ons amateurkunstenfestival”, vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. “Atelier 13, Foto Gamma, Fotogroep Park-Heverlea, Fotoclub Prisma en Kunstkring ‘t Vensterke dompelden zich een jaar lang onder in het onderwerp van de oerknal en werkten samen een indrukwekkend expositiedrieluik uit. Hun verwondering over het ontstaan van het heelal leverde tal van fascinerende werken op. Ik ben er vast van overtuigd dat de vonk zal overslaan op de bezoekers.”

De tentoonstelling is gratis en loopt van woensdag tot zaterdag, telkens van 13 tot 18 uur, in de Kapel van de Romaanse Poort (Brusselsestraat 63, Leuven). Mondmasker en Covid Safe Ticket zijn verplicht. “Leuven is een artistieke smeltkroes. Een broeiplaats van talent. Dat toont ‘Eerste Leven’ nog maar eens aan. Mijn felicitaties aan de kunstenaars, hun begeleiders en de verenigingen!” besluit Denise Vandevoort.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]