Delen:

Enchanté! En wees welkom bij heel wat hartelijke Leuvense handelaren en burgers

Enchanté! En wees welkom! Dat is de boodschap die Enchanté Leuven, een netwerk van hartelijke handelaars en burgers, deze week lanceert in een eerste folder in Leuven. Heel wat Leuvense handelaren en partners engageren zich op die manier om gratis kleine diensten aan te bieden aan mensen die er om welke reden dan ook nood aan hebben. De lancering van de folder werd in de bloemetjes gezet met een officiële voorstelling in café De Spuye.

‘Een netwerk van hartelijke handelaren’, zo omschrijft Enchanté Leuven de verzameling handelaren die deelnemen aan het initiatief en dus te vinden zijn in de folder. Het idee werd overgenomen uit de stad Gent, waar dit concept al enkele jaren bestaat. Op initiatief van een aantal enthousiaste handelaren en burgers, en met hulp van de stad, wordt de folder nu ook gelanceerd in Leuven. Heel wat Leuvense handelaren en sociale partners verenigden zich, om een netwerk uit te bouwen van hartelijke handelaren. De folder zal zesmaandelijks een update krijgen, waardoor geïnteresseerde handelaren zich blijvend kandidaat kunnen stellen.

De folder Enchanté Leuven kwam er dankzij de samenwerking met heel wat Leuvense handelaren en partners: Enchanté Leuven, De Wissel vzw, stad Leuven, sociale partners en alle deelnemende handelaren. Daarnaast kon het project ook rekenen op financiële steun van stad Leuven, die de opmaak en druk voor haar rekening nam.

Hartelijke Handel
Enchanté laat Leuvenaars kennismaken met hartelijke handelaren, waar iedereen terecht kan voor gratis kleine diensten. “Zo slaan we een brug tussen Leuvenaars en de Leuvense handelaren. Mensen ontdekken bij welke handelaren ze terecht kunnen voor een babbeltje, om even op te warmen of het toilet te gebruiken of om te genieten van een uitgestelde koffie of maaltijd. Daarnaast stimuleert het de Leuvense handelaren om een breder publiek te bereiken, waardoor de sociale samenhang in Leuven nog versterkt wordt. Zo’n warm en hartelijk initiatief verdient het om eens flink in de bloemetjes gezet te worden”, vertelt schepen Bieke Verlinden.

Schepen Els Van Hoof vult aan: "De verscheidenheid aan deelnemende handelaars toont duidelijk aan ze een warm hart hebben voor iedereen. Zelfs een klein gebaar als een glas water of even opwarmen, sloopt sociale muren en betekent veel voor zij die het nodig hebben. Bovendien speelt Enchanté in op de trend van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. We zien dat onze handelaars onmisbaar zijn voor het sociale weefsel in de stad. De brug tussen stadsbestuur, handelaars en inwoners leidt ultiem tot een win-win voor elke betrokkene en maakt van Leuven een thuis voor iedereen."

Op maandag 30 september organiseerden Enchanté Leuven, De Wissel vzw en stad Leuven een officiele voorstelling om de lancering van de folder te vieren.

 

https://enchantevzw.be/nlhttps://www.leuven.be/buurtwerkhttps://www.facebook.com/enchanteleuven/

Folder_Enchanté.pdf

PDF - 1.4 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]