Expo Leuven en WAJO artspace maken kleurrijke en speelse expo in Tweebronnen

WAJO artspace slaat de handen in elkaar met Expo Leuven voor een kleurrijke en speelse tentoonstelling met internationale renommee. WAJO selecteert hiervoor uit werk van Leuvense sterkhouders en internationale topnamen.

“WAJO is een nomadische kunstgalerie uit Leuven”, leggen oprichters Maarten De Naeyer en Luis-Manuel Lambrechts uit. “We hebben een absolute voorliefde voor grafiek en dat merk je meteen in onze selectie. Of het nu videokunst, sculpturaal, figuratief of abstract is: we hebben een neus voor grafische en hedendaagse kunst. We houden ook ontzettend veel van de vibe die ontstaat door lokale en internationale kunstenaars samen te brengen.”

"De ambitie van WAJO is niet gering", vertelt schepen van cultuur Bert Cornillie. “WAJO wil een plaats creëren in Leuven voor kunstenaars en grafisten van wie het werk buiten de scope van de commerciële galerieën of het museum valt. Maarten en Luis-Manuel bouwen aan een artist-driven galeriespace, professioneel gerund, maar met een hoog rock-‘n-rollgehalte: de ruimte plooit zich naar de artiest en niet omgekeerd.”

Expo #2
De titel ‘Expo #2’ verraadt dat WAJO niet aan zijn proefstuk toe is. Voor de tentoonstelling die nu start in Tweebronnen mobiliseert WAJO heel wat fris Leuvens talent. “Een uitstekende match voor het stedelijk initiatief Expo Leuven en meteen ook de reden waarom onze jury hun expo selecteerde”, vervolgt de schepen.

Stevige line-up
De line-up is indrukwekkend: “Voor deze tentoonstelling selecteerden we een hele rist kunstenaars met een sterke band met Leuven”, bevestigen Maarten en Luis-Manuel. “Frederick Feyfer, Amber Roucourt, Helga Gilijns, Jef De Coster, Teufeltod, Rising Lai en Paulius Sliaupa passen perfect in het plaatje, net als ons eigen werk. Daarnaast maken we plaats voor meer nationale en internationale kunstenaars: Hell’O Collective (BE), Louis Reith (NL), Lotte Keijzer (NL), Steven Antonio Manes (BE), Agustin Esteso (SP), Jelmer Konjo (NL), Thomas Birsak (NL) en Taco Sipma (NL).”

Expo #2 | WAJO Artspace en Expo Leuven
vrijdag 15 maart > zaterdag 13 april
do, vr: 13-17.30 uur | za 10-16 uur

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]