Expo Leuven presenteert ‘Rising Trees’ van Lies Daenen

In februari presenteert Expo Leuven ‘Rising Trees’ van Lies Daenen in de exporuimte in Tweebronnen. Daenen verrast met een tentoonstelling kortbij de natuur.

“Lies Daenen maakt een bos: je wandelt door een installatie van doeken, gemaakt met prints van dode bomen. ‘Boomwaden’, noemt ze haar werk, naar analogie met lijkwaden”, aldus schepen van cultuur Bert Cornillie. “De multimedia-installaties rondom roepen de rust en de helende kracht van de natuur op. Voor de tentoonstelling in Tweebronnen combineert ze haar technische vakkennis met een beeldtaal dicht bij de natuur zelf.”

Sjamanistische levensvisie
“Rising Trees nodigt ons uit om stil te staan bij de eeuwige cyclus van leven en dood”, vertelt Daenen. “De dode boom schenkt leven aan zaailingen, zwammen en insecten. De boom wordt de humus voor wat komt en groeien kan. En wij kunnen de boom en zijn waden strelen, wrijven, koesteren.” Daenen ervaart de aarde als één levend netwerk, een levensweb waarin alles verbonden is en waar de mens deel van uitmaakt. Dat persoonlijk pad is nu de leidraad van de expo Rising Trees.

Lies Daenen woont en werkt al jaren in het Leuvense. Als kunstenaar is ze altijd al gefascineerd geweest door de kwetsbaarheid van het leven. Het thema spint zich als een rode draad doorheen haar schilderijen en tekeningen. Onder impuls van de klimaatverandering komt de kracht van de natuur en de verbondenheid van mens en natuur steeds vaker bovendrijven in haar werk, dat verschuift van canvas naar multimedia-installatie.

Met Expo Leuven steunt de stad Leuven lokaal beeldend talent. “Voor het maken van haar tentoonstelling ondersteunen we Lies Daenen financieel vanuit het projectenfonds. Een professioneel team omringt haar met advies voor presentatie en communicatie”, besluit schepen Cornillie.

PRAKTISCH
van 3 februari tot 4 maart |
Expo Leuven / Tweebronnen, Rijschoolstraat 4, Leuven
openingsuren: do 13 - 17.30 uur | vr 13 - 17.30 uur | za 10 - 16 uur
inkom gratis
Expo Leuven
Expo Leuven stelt beeldend werk van kunstenaars uit de brede regio tentoon.
Stad Leuven

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be