Expo Leuven presenteert UNMUTE

Op de tentoonstelling ‘UNMUTE’ stellen docenten van SLAC/Beeldende & Audiovisuele kunst werk van het afgelopen jaar voor. Het nieuwe digitale normaal dat zich samen met de gezondheidscrisis in onze levens nestelde, dient vaak als canvas.

“Vandaag is een fysieke ontmoeting met kunstwerken niet meer zo vanzelfsprekend. Exporuimtes en musea experimenteren meer en meer met digitale formats. Termen als ‘online’, ‘zoom’ en ‘social distancing’ beheersen ons vocabularium. Tegen de achtergrond van de gezondheidscrisis tonen de SLAC-docenten, elk vanuit een eigen artistiek parcours, wat hen het afgelopen jaar begeesterde. Wat ‘mute’ was wordt ‘unmuted’”, legt schepen van cultuur en deeltijds kunstonderwijs Denise Vandevoort uit.

SLAC is al jaren een trouwe partner van Expo Leuven: regelmatig slaan ze de handen in elkaar voor een docentenexpo, in de tussentijd presenteert Expo Leuven ook werk van afgestudeerden van SLAC. “En dat is perfect in lijn met het opzet van Expo Leuven: beginnend, lokaal talent expositiekansen bieden”, aldus nog schepen Vandevoort.

De tentoonstelling vindt plaats in de exporuimte van EXPO Leuven in Tweebronnen van vrijdag 23 april tot en met zaterdag 22 mei, met werk van Katrin Bosmans, Philippe De Smedt, Ann Dieltjens, Esther Eggermont, Luc Huysman, Mieke Lamiroy, Lieve Lams, Katelijne Laroy, Fabienne Loyens, Wouter Mulier, Hilde Overbergh, Anneleen Pruvoost, Lore Stessel, Jesse Tomballe, Peter Van Eyck en Vadim Vosters.

Voor de expo ‘UNMUTE’ moet je niet reserveren. Uiteraard zijn de algemeen geldende coronamaatregelen van toepassing. Er kunnen telkens 20 personen tegelijk de expo bezoeken. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

Praktische info

vr 23 april > za 22 mei | exporuimte Tweebronnen, Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven

open: do>vr: 13-17.30 | za: 10-16 | gesloten op zon- en feestdagen

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Annemie Verbeek directeur SLAC/Academie
Greet Verbruggen coördinator Expo Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Annemie Verbeek directeur SLAC/Academie
Greet Verbruggen coördinator Expo Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven