Expo Leuven presenteert werk van kunstenaar Marie-Anne Schotte

Où sont les loups

In juni transformeert Expo Leuven tot het geheel eigen universum van beeldend kunstenaar Marie-Anne Schotte. Soms concreet en dan weer abstract sculpteert ze de ruimte in Tweebronnen met video, printwerk en installaties tot één groot, monumentaal kunstwerk.

“Marie-Anne Schotte heeft er al een internationale carrière opzitten als professioneel danser, met geloofsbrieven uit Londen, Parijs en New York. Sinds 1984 is ze actief als dansdocent, choreograaf en danser. Het hoeft dus niet te verbazen dat het menselijk lichaam het vertrekpunt vormt voor haar beeldend werk dat we selecteerden voor Expo Leuven”, vertelt schepen van cultuur Bert Cornillie.

Vertrekkende vanuit de klassieke menselijke vorm creëert Schotte nieuwe abstracte levensvormen die in relatie gezet worden tot hun omgeving: “Ik nodig de bezoeker uit te verdwalen in het door mij gecreëerde universum”, vertelt Marie-Anne Schotte.

De tentoonstellingsruimte wordt ingenomen door monumentale werken. Schotte speelt met herkenbaarheid en bevreemding, waardoor ze de kijker uitdaagt om een nieuwe perceptie van de werkelijkheid te ontdekken. Terwijl je je verdiept in de werken, dring je langzaam door tot haar wereld. “Als je open staat voor een ​ ontmoeting met de wezens die dit universum bevolken, zal je voelen dat je opgenomen wordt en je een kans krijgt tot ‘herberging’ tussen en in dit alles”.

Praktisch
Expo Leuven, Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven
van 9 juni tot en met 8 juli 2023
open: donderdag en vrijdag: 13-17.30 uur | zaterdag 10-16 uur
gratis toegang
Vernissage donderdag 8 juni vanaf 18 tot 21 uur

 

Expo Leuven
Expo Leuven stelt beeldend werk van kunstenaars uit de brede regio tentoon.
Stad Leuven

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be