Taxi’s in Leuven zorgen voor een geslaagde Moederdag

Stad Leuven schakelt taxi’s in om geschenkjes voor Moederdag tijdig bij alle mama’s in Leuven en in de deelgemeenten te krijgen. De samenwerking is een tegemoetkoming aan de handelaars, die officieel pas een dag later weer fysiek mogen openen.

De samenwerking geldt voor alle handelaars, waaronder ook bloemenwinkels die geschenken verkopen. Zij kunnen een beroep doen op taxidiensten om bestellingen te leveren aan particulieren in Leuven en de deelgemeenten. In overleg met de taxisector en de taxi’s werd een vast tarief voor de leveringen afgesproken. De stad neemt de kosten hiervoor op zich. 

Vlotte levering
Om een vlotte levering dit weekend mogelijk te maken, krijgen de taxichauffeurs tijdelijk toegang tot straten waar anders venstertijden gelden. Zij leveren het pakje af bij de bestemmeling met respect voor alle opgelegde maatregelen. 

Schepen van handel Johan Geleyns is blij dat deze mooie samenwerking er komt: “De taxisector kreeg rake klappen door de gevolgen van social distancing. Ze kunnen hun activiteiten ook niet online voortzetten of hun aanbod aanpassen. Op deze manier maken zij nu samen met de handelaars en de stad mogelijk dat mama’s in Leuven toch een fijne verrassing kunnen krijgen.”

Bestellen
Klanten bestellen rechtstreeks bij de handelaar. Die neemt vervolgens voor de levering contact op met stad Leuven op het nummer 016 27 27 28. Dat kan op donderdag 7 mei, vrijdag 8 mei en zaterdag 9 mei via van 9 tot 17 uur.  Via een beurtrol krijgen de taxi’s bericht over pakjes of bloemen die zij kunnen vervoeren. De pakjes worden meteen opgehaald bij de handelaars door de taxibedrijven, en geleverd op moederdag. Bij de bloemenwinkels worden de boeketten zondag opgehaald en direct afgeleverd bij de bestemmeling. 
 

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Hilde Vansteenvoort beleidsadviseur handel, stad Leuven
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Hilde Vansteenvoort beleidsadviseur handel, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven