Fonskesmèt in Leuven op 27 mei

Op het Hoover- en Ladeuzeplein vindt op vrijdag 27 mei van 9 tot 13 uur de 'Fonskesmèt' plaats, een unieke gelegenheid om de trouwe marktbezoekers in de bloemetjes te zetten! 

Leuven kent veel iconen: gebouwen, markten, mensen, en natuurlijk ook zijn “Fonske”. Dat beeldje geldt zowel als bron van wijsheid als van een bon-vivant die gedragingen bestudeert. En dat past natuurlijk prima bij de Leuvense markt, een plek waar je de beste producten kan kopen, mensen kan bekijken en genieten van het goede leven. Eens per jaar vieren we dat met de Fonskesmèt. De klassieke vrijdagmarkt wordt dan feestelijk ingekleed en er worden leuke extra’s voorzien voor de marktgangers.

“Wij gaan er met de fonskesmèt een echt tropisch feest van maken”, zegt schepen van handel Johan Geleyns. “Ballonnen in de vorm van palmbomen vrolijken de markt op. We voorzien 500 gratis mocktails voor onze bezoekers en tropische ritmes zullen de heupen van onze marktgangers in beweging brengen. De muzikale omlijsting van Kanza Mees laat instrumenten zoals ukulele, marimba, piano, fluit en percussie live samensmelten tot een opzwepend geheel. Ook de Joorzangers Leuven zullen present zijn met hun 'Leivese liekes´. Daarnaast is ook een photobooth waar mensen een foto van zichzelf kunnen nemen. Een leuke herinnering aan onze feestmarkt om mee te nemen naar huis.”

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be