Fonskesmét op 26 mei

In het centrum van Leuven vindt vrijdag 26 mei de zesde editie van de 'Fonskesmèt' plaats, een unieke gelegenheid om de trouwe marktbezoekers in de bloemetjes te zetten!

 

Traditiegetrouw organiseren stad Leuven en de marktkoopliedenbond Vlaams-Brabant een feestmarkt in het centrum van Leuven op de vrijdag na Onze Heer Hemelvaart. De fonskesmèt zal dit jaar voor de eerste keer een versierde markt worden. De marktkramers dingen mee naar een prijs voor het ‘best versierde kraam’.

Voor de ambiance op het plein zorgen de beiaardier en de wereldkampioen complimentjes geven. Bezoekers kunnen gratis een karikatuur laten tekenen en de kleinste bezoekers hun dag wordt opgevrolijkt door een ballonnenkunstenaar. Ook zullen er 500 gratis ijsjes uitgedeeld worden. Deelnemende marktkramers delen krasloten uit aan hun klanten. De te winnen prijzen zijn aankoopbonnen.

“Leuven heeft een sterke markttraditie. En dat wensen we ook zo te houden. Daarom mag het af en toe eens wat ‘meer’ zijn op de markt. En het concept van de Fonskesmèt biedt ongetwijfeld deze meerwaarde en wordt sterk geapprecieerd door de marktbezoekers”, aldus schepen van handel en markten Erik Vanderheiden.

Contacteer ons
Erik Vanderheiden schepen van communicatie, sport, handel en landbouw
Anita Magits adviseur handelsactiviteiten
Erik Vanderheiden schepen van communicatie, sport, handel en landbouw
Anita Magits adviseur handelsactiviteiten
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven