Fontein Herbert Hooverplein en water-doe-tuin in Sluispark heropgestart

De fontein op het Herbert Hooverplein en de water-doe-tuin in het Sluispark werken sinds vandaag weer. Ze blijven vanaf nu tot in november actief.

Dirk Vansina, schepen van openbare werken en jeugd, startte vanmiddag de fontein op het Herbert Hooverplein eigenhandig op. De fontein ging vorig jaar na de septemberkermis open maar was voor het winter en vorstseizoen stilgelegd, net als de water-doe-tuin in het Sluispark. 

Speelfontein en water-doe-tuin 
De fontein op het Herbert Hooverplein heeft de vorm van het stratenplan van Leuven, zoals Jacob van Deventer, de beroemde Nederlandse cartograaf, het in 1550 uittekende. Ze bestaat uit 60 waterspuiters, 68 lichtpuntjes en de diameter bedraagt 18 meter. 

"Naast het educatieve element is de fontein vooral een zeer leuk spelelement midden in de stad. Zo'n speels element maakt de stad boeiend en verrassend. Het was plezierig om te zien hoeveel kinderen vorig jaar in de fontein kwamen spelen", zegt schepen Dirk Vansina. 

Ook de water-doe-tuin in het Sluispark werd na een winterstop opnieuw opgestart. Het Sluispark ligt aan de Sluisstraat en is een groene ruimte die bijna net zo groot is als het stadspark. Naast de water-de-tuin vind je er ook brugjes over de opnieuw opengelegde Dijle, terrassen, verassende zitbanken en een groot parkplein. 

Duurzaam gesloten circuit 
"Beide locaties zijn ideaal om wat te verkoelen tijdens warme dagen," zegt schepen Dirk Vansina. "En het waterverbruik blijft beperkt dankzij een gesloten watercircuit met grotendeels gezuiverd regenwater. Het water wordt continue gereinigd en in de gaten gehouden zodat de kwaliteit goed blijft." 

Het stadsbestuur gunde het onderhoudscontract voor beide fonteinen aan Rots Maatwerk Onderhoud. Dit is de onderhoudsafdeling van het bedrijf dat de fontein op het Herbert Hooverplein bouwde en de aanpassingen van de technieken uitvoerde voor de water-doe-tuin. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be