Fototentoonstelling 'Who is this wo/man'

Van 18 tot 29 september kan je gratis de fototentoonstelling  'Who is this wo/man?' bezoeken in Lokaal Dienstencentrum Ter Vlierbeke (Rustoordlaan 1, 3010 Kessel-Lo). De expo bevat 21 portretfoto’s van de hand van Danny Eeraerts. Deze tonen dat je genderidentiteit niet altijd samenvalt met je lichaam. 

“Het is niet toevallig dat de tentoonstelling staat opgesteld in het Lokaal Dienstencentrum Ter Vlierbeke“,  zegt schepen van diversiteit Denise Vandevoort. Op oudere leeftijd botsen holebi’s en transgenders vaak opnieuw met de traditionele man/vrouwrol en de daarbij horende heteronormativiteit. Dat heeft tot gevolg dat ze terug in de kast kruipen. Opnieuw moeten ze hun ware ik verbergen en ontstaan innerlijke spanningen en stressgevoelens. “In samenwerking met Ter Vlierbeke willen we het gesprek over ouderen, genderindentiteit en seksuele beleving openen”, vervolgt schepen Denise Vandevoort.

In de marge
Naar aanleiding van de expo zijn er ook vertoningen van ‘Les Invisibles’. In deze Franse film blikken elf zeventigplussers terug op hun leven en de rol van hun homo- of biseksualiteit daarin. De vertoningen vinden plaats op 22 september om 14 uur en op 29 september om 20 uur.

Na de film is er de mogelijkheid om met een drankje en een hapje na te praten met leden van de seniorenorganisaties Kaya 60+ en OHO, aangesloten bij  Holebihuis Vlaams-Brabant, en de transgenderkring Vlaams-Brabant.

Alle activiteiten zijn gratis. Via diversiteit@leuven.be kan er een geleide rondleiding van de tentoonstelling aangevraagd worden.

Het initiatief is een samenwerking tussen de afdeling diversiteit en gelijke kansen stad Leuven, Holebihuis Vlaams-Brabant, transgenderkring Vlaams-Brabant, en het Lokaal Dienstencentrum Ter Vlierbeke.

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van diversiteit
Kristel Wildiers gelijkekansenconsulente
Denise Vandevoort schepen van diversiteit
Kristel Wildiers gelijkekansenconsulente
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven