Ga online shoppen in Leuven

De drastische maatregelen om het coronavirus te vertragen, hakken er stevig in bij handelaars. Ook in Leuven liggen de winkelstraten er verlaten bij en zoeken veel klanten hun toevlucht bij online winkels. Maar de grote online spelers zijn meestal buitenlandse bedrijven. Stad Leuven wil samen met handelsorganisatie Liefst Leuven mensen aanmoedigen om lokaal online te winkelen.

Daarom is er nu het online platform www.webshoppeninleuven.be. Op dit platform vind je het online aanbod van meer dan 300 Leuvense winkels en horecazaken.

Volledig overzicht van Leuvens online aanbod

Schepen van Handel Johan Geleyns moedigt iedereen aan om online lokaal te shoppen: “Nu de fyieke winkels gesloten zijn, vallen ook de gebruikelijke topweekends zoals Lenteshopping in het water. Dat betekent een enorme streep door de rekening van onze Leuvense handelaars. Als stad willen we de lokale handel maximaal ondersteunen, ook in deze moeilijke tijden. Het platform webshoppeninleuven.be geeft een volledig overzicht van de Leuvense handelaars die een online aanbod hebben.”

Levering bij je thuis

Tal van Leuvense zaken hebben een webshop en kunnen bij je thuis leveren. Denk maar aan mode, decoratie, boeken of voedingsproducten. Ook winkelketens zijn opgenomen in het platform. Check de social media en website van je favoriete winkels voor alle info en als je niet onmiddellijk vindt wat je zoekt, bel of mail hen. Ze staan je graag te woord.

Eerder faciliteerde de stad al www.steunmee.be/leuven, een nieuw platform voor uitgestelde aankopen. Leuvenaars kunnen er een tegoedbon aankopen bij hun favoriete horecazaak, handelaar of onderneming. Die tegoedbon kunnen ze na de coronacrisis inruilen.

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Tine Vandeweerd Handelscoach, Liefst Leuven
Hilde Vansteenvoort adviseur handel, stad Leuven
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Tine Vandeweerd Handelscoach, Liefst Leuven
Hilde Vansteenvoort adviseur handel, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven