Gezocht: duurzame helden

Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente in september zet stad Leuven vijf Leuvense duurzame helden in de bloemetjes. Dat zijn mensen of organisaties die bijdragen aan een duurzame samenleving, hier bij ons én wereldwijd. Leuvenaars kunnen nog tot en met 22 mei mensen of organisaties nomineren die het verdienen om tot duurzame held gekroond te worden.

"Elk jaar selecteren we vijf duurzame helden, één voor elke pijler van duurzame ontwikkeling. Ook dit jaar gaan we op zoek naar mensen of organisaties die de titel duurzame held verdienen. Dit jaar ligt de focus op helden die zich inzetten voor inclusie, gelijkheid of armoedebestrijding of die een stem geven aan kwetsbare groepen in Leuven en in de wereld. Wie zich ook internationaal inzet, heeft een streepje voor", vertelt schepen van mondiaal beleid Lies Corneillie. "Je hebt nog tot en met 22 mei de tijd om mensen of organisaties te nomineren."

Nomineren kan op www.leuven.be/duurzamehelden. Je mag maximum vijf personen of organisaties nomineren. Per nominatie motiveer je waarom je die persoon, organisatie, vereniging, school of groep nomineert en in welke categorie je hem/haar nomineert (mens, planeet, welvaart, vrede of partnerschap).

"Met dit initiatief willen we organisaties en mensen die in Leuven én wereldwijd het verschil maken, in de bloemetjes zetten, onze waardering uiten voor hun inspanningen en hun werk bekendmaken bij het grote publiek", aldus Corneillie.

Stemmen
Op www.leuven.be/duurzamehelden zal je vervolgens, tussen 7 en 21 juni, kunnen stemmen op de genomineerde helden. Niet alleen het aantal stemmen telt, maar bijvoorbeeld ook de mate waarin iemand duurzaam en inspirerend werkt en zichtbaar is in Leuven. Voor elk van de vijf pijlers van duurzame ontwikkeling selecteert de stad vervolgens een duurzame held. Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente, van 18 tot 25 september, worden de helden bekendgemaakt. Vervolgens zet de stad hen een jaar lang in de kijker.

Vorig jaar sleepten de Poolse School Leuven, Magda Peeters, Wonen en Werken Tewerkstelling, De Fietsschool en de werkgroep biodiversiteit van C-Valley de titel in de wacht.

Week van de Duurzame Gemeente
Net als de voorbije jaren neemt de stad ook dit jaar deel aan de Week van de Duurzame Gemeente, een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Zo wil de stad lokale duurzame acties zichtbaar maken, interesse wekken bij haar inwoners en hen er het belang van duidelijk maken. De actie past in de ‘Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling’ met 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen of SDG’s.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be