Gloednieuw boekenfestival Druk in Leuven van start

Vanmiddag  is  de eerste editie van boekenfestival Druk in Leuven gestart met de voorstelling van de boekenkamer van Mohamed Ridouani, burgemeester van Leuven. De stad staat vanaf vandaag vier dagen lang in het teken van literatuur. Leuven is immers dé boekenstad van Vlaanderen. De stad en de KU Leuven onderstrepen dat met dit gloednieuwe festival dat tot stand kwam met de vele boekenpartners die Leuven rijk is. Op het programma staan meer dan 180 activiteiten. Je vindt ze allemaal op www.leuven.be/drukinleuven.

‘Je kan er boeken kopen’, zong Kris Debruyne over Amsterdam. In Leuven is dit de komende vier dagen onontkoombaar. Op 22 plaatsen in de Leuvense binnenstad - 15 boekhandels en 7 extra verkoopstands -  kan je als boekenliefhebber terecht. Voor fans van fictie en non-fictie. Voor liefhebbers van thrillers, poëzie of wetenschappelijke werken. Voor zij die zich willen verdiepen in kunst of gewoon een lekker potje willen koken. Zelfs voor zij die nog niet weten wat ze graag lezen. En vooral: voor boekenwurmen, startende lezertjes en iedereen daartussen.

Maar er is meer. Je kan auteurs ontmoeten, kookworkshops volgen, debatteren en je boek laten signeren. Je kan voorstellingen bijwonen, concerten beluisteren en expo’s bezoeken, zoals deze van Tom Schamp in de Bib Leuven.

Een greep uit het overvloedige aanbod
Julie Cafmeyer en Tobi Lakmaker nemen je op vrijdag 6 mei mee in ‘de geschiedenis van mijn seksualiteit’ in jeugdlocatie Stelplaats. Filmmaakster Cecilia Verheyden nodigt je die dag uit in haar boekenkamer. 

Gerda Dendooven, Stefan Boonen, Jef Aerts en Kamiel De Bruyne lezen voor de jongste boekenliefhebbers voor op zaterdag 7 mei op een speciale locatie, de Velodroom. Johan Braeckman ontmoet dan ook Koen Vanmechelen in het CERA-gebouw dat voor de gelegenheid vooral rond kunstboeken werkt.

Annelies Verbeke, die zopas de Ultima voor Letteren won en writer-in-residence is van KU Leuven, cureert en nodigt vier internationale auteurs uit op zondag 8 mei in 30CC/Schouwburg. Je kan er die dag ook in gesprek gaan met bestsellerauteur Santa Montefiore of dichter des vaderlands Mustafa Kör of een voorstelling van Tom Lanoye bijwonen. Of wat dacht je van een lezing volgen van Sandra Bekkari of koken met Wim Ballieu op de Vismarkt?

Praktisch
Druk in Leuven vindt plaats van 5 tot 8 mei op diverse locaties in de Leuvense binnenstad.
De meeste activiteiten zijn gratis en vrij toegankelijk. Voor sommige moet je een plekje reserveren of een ticket kopen. Het volledige programma en alle info vind je op leuven.be/drukinleuven.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be