Goedkoop nachttarief Ladeuzeparking net voor feestdagen in voege

Vanaf 1 december parkeren bezoekers aan een goedkoop nachttarief in Parking Ladeuze. Wie er langer dan 2 uur parkeert tussen 19 uur ’s avonds en 6 uur ’ s ochtends moet slechts 5 euro betalen. “Een mooi kerstgeschenk voor handel en toerisme zo net voor de feestdagen”, zegt schepen van financiën Carl Devlies. “Samen met de parkinguitbaters troffen we een akkoord om de nacht- en horeca-activiteiten in Leuven nog te veraangenamen.”

Eind augustus keurde de gemeenteraad een gunstige financiële regeling omtrent parkeren goed tussen de stad en de uitbaters van Parking Ladeuze. De uitvoering werd voorzien met ingang van december. Deze zondag is het zover!  

Hele nacht zelfde prijs
Er werd onder meer een akkoord bereikt over het invoeren van een goedkoop nachttarief. Dat is van toepassing tussen 19 uur ’s avonds en 6 uur ‘s ochtends. Voor de eerste 2 uur wordt het normale tarief aangerekend. Vanaf het derde uur betaal je slechts een vast bedrag van 5 euro voor de totale parkeerduur tot 6 uur ‘s morgens. “De invoering van dit systeem gaat in vanaf zondag 1 december en geldt voor de komende 10 jaar”, aldus schepen Devlies.

Meer bezoekers, meer handel
“Met het nachttarief maken we parkeren in parkeergarages aantrekkelijker en verminderen we de parkeerdruk op straat. Deze maatregel is meteen ook een stimulans voor de handel, de horeca en de culturele sector. Zéker zo vlak voor de feestdagen. Zo’n goedkoop nachttarief lokt meer bezoekers naar het centrum. Bovendien wordt zo de capaciteit van de parking ook ’s nachts ingezet. Het voordeeltarief in Parking Ladeuze sluit mooi aan bij nog een aantal andere parkings met een voordelig nacht- en weektarief. Dat het over onze meest centraal gelegen parking gaat, is een extra troef”, besluit Devlies.

 

Contacteer ons
Carl Devlies schepen van financiën, ruimtelijk beleid en onroerend erfgoed, stad Leuven
Benoît Claes directeur operaties NV Ladeuze
Carl Devlies schepen van financiën, ruimtelijk beleid en onroerend erfgoed, stad Leuven
Benoît Claes directeur operaties NV Ladeuze
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven