Gratis bijvriendelijk bloemenzaad

Stad Leuven verdeelt de komende dagen bloemenzaadjes die de provincie Vlaams-Brabant gratis ter beschikking stelt. Met de bloemenzaadactie geven de provincie en stad Leuven de Leuvenaars de kans om actief bij te dragen aan een grotere bijenpopulatie.

“Bijen zijn een essentiële schakel in de natuur. Zonder bijen is er geen honing, maar ook veel minder fruit, tuinbouwgewassen en wilde planten. De bijenpopulatie heeft het moeilijk. Wij kunnen hen helpen door te zorgen voor voldoende bloemen ook in een stedelijke omgeving”, zegt Lalynn Wadera schepen van groen.

Leuvenaars kunnen gratis een zakje zaadjes ophalen vanaf 7 april in de filialen van de bibliotheek (in Leuven, Wilsele, Kessel-Lo of Heverlee) of in een van de buurtcentra (Mannenstraat, Sint-Maartensdal, Hoogland, Wilsele-dorp of Casablanca). Op werkdagen kan je ook aan het onthaal in het stadskantoor een gratis zakje ophalen zolang de voorraad strekt.  

Stad Leuven bestelde bij de provincie Vlaams-Brabant 2000 zakjes bloemenzaad. Er zit een mengeling in de zakjes van dille, blauwe korenbloem, grote klaproos, boekweit, gele ganzenbloem, slangenkruid, muskuskaasjeskruid en akkervergeet-mij-nietje. “In één zakje zit voldoende zaaigoed voor een bloemenakker van 40m², ongeveer de oppervlakte van vier parkeerplaatsen. Door de zaadjes in eigen tuin te zaaien, helpen Leuvenaars dus de natuur een handje”, besluit schepen Wadera.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]