Gratis coaching voor handel en horeca

Vorig jaar lanceerde de stad Leuven een aanbod van gratis coachings voor Leuvense ondernemers. “Deze coachingsessies zijn uitermate geschikt voor zowel startende kleine handelaars als voor ondernemers met een langere staat van dienst. Voor de starters is het niet altijd evident om alle kennis zelf in huis te hebben. Voor de meer ervaren ondernemers uit handel en horeca bieden de sessies ondersteuning om verder te kunnen doorgroeien”, zegt schepen van handel Johan Geleyns. Op 30 september loopt de inschrijvingsperiode af en dus kijkt de stad hoe de ondernemers dit aanbod tot nu toe ervaarden.

“Algemeen gesproken zien we dat de ondernemers er heel tevreden over zijn. De sessies duren 6 à 7 uur, zijn gespreid over meerdere momenten en zijn volledig op maat van elke ondernemer. Ze zijn kort genoeg om het voor iedereen haalbaar te houden, maar lang genoeg om ook echt iets bij te leren. Omdat alle sessies eind december achter de rug moeten zijn, willen we graag nog eens iedereen aanmoedigen om hier gebruik van te maken. Want sterke ondernemers maken een bloeiende handelsstad”, zegt schepen Johan Geleyns.

Kristine Coenen van Château Bag In Box was alvast erg tevreden over de opleiding 'marketing & communicatiestrategie'. “Nieuwe tools, nieuwe inzichten, hoe een planning opstellen... allemaal één voor één nuttige & bruikbare tips waarmee je aan de slag kan. Ik ben er dagelijks bij gebaat om het toe te passen, het geeft me rust en structuur. Ja, ik heb al veel reclame gemaakt voor deze opleiding. TOP!”

Robin Jehaes van boardgamecafé Demo-Spel was dan weer enthousiast over de horecatraining: “De coach bekeek eerst hoe wij werkten en kwam daarop met een presentatie van een manier van werken binnen Demo-Spel. Hij kon zijn nieuwe inzichten en kennis meteen toepassen met resultaat.”

Om deze positieve golf nog verder te verspreiden roept de stad ondernemers op om voor eind september in te schrijven voor deze gratis coachingsessies. Ter herinnering: elke zaak kan twee gratis coachingsessies kiezen. Externe professionele coaches en vakspecialisten geven de sessies en er is keuze uit zeven verschillende onderwerpen. Alles gaande van kostenbeheer, winkelinrichting, sociale media tot HR of verkoopstraining is mogelijk. De sessie zijn telkens helemaal op maat van een individuele zaak en vinden plaats in de zaak zelf. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]