Gratis elektrische shuttlebussen tussen Parking Vaartkom en centrum Leuven

Extra boost voor Leuvense handel

Vanaf 7 december kan je aan Parking Vaartkom gratis een 100% elektrische shuttle naar het centrum en terug nemen. De shuttle rijdt om het kwartier op zaterdagen, koopzondagen en tijdens een aantal evenementen. De stad wil op deze manier de bereikbaarheid van de handelaars in de binnenstad optimaal garanderen.  

“We willen het zoekverkeer in de binnenstad verminderen en zo Leuven nog aantrekkelijker maken voor bezoekers en bewoners. Een goede verbinding tussen de randparkings en het stadscentrum is daarvoor van groot belang. Daarom legt de stad vanaf 7 december elke zaterdag, op koopzondagen en tijdens speciale evenementen zoals het Groot Verlof, Hapje Tapje en Half Oogst gratis elektrische shuttlebussen in om Parking Vaartkom te verbinden met het centrum”, zegt David Dessers, schepen van mobiliteit.

Schepen van handel Johan Geleyns is trots op dit project. “We spraken dit voorjaar met het schepencollege af om de handel in onze mooie stad op korte termijn bijkomend te ondersteunen met tien concrete projecten. De shuttlebus tussen Parking Vaartkom en het handelscentrum zorgt ervoor dat onze bezoekers vlot en goedkoop nabij het centrum kunnen parkeren en zich geen zorgen moeten maken over een lange weg terug met hun aankopen. Zo blijft shoppen in Leuven fun. Doordat we voor een ecologisch vervoersmiddel kiezen geven we als stad het goede voorbeeld en houden we onze lucht proper.”

Praktisch

  • Op zaterdagen kan je de shuttle nemen van 10 tot 19 uur.
  • Als de winkels op zondag open zijn, rijdt de shuttle tussen 14 en 19 uur. De volgende maanden is dat op de volgende (koop)zondagen: 8, 15, 22 en 29 december en 5 januari .  
  • Tijdens evenementen geldt een aparte dienstregeling.  
  • De haltes van de shuttle zijn Parking Vaartkom, Smoldersplein en Vismarkt. Parkeren in Parking Vaartkom is voordelig. Het eerste uur is gratis. Na 1 uur betaal je 2 euro per uur, met een maximum dagprijs van 6 euro.

Het proefproject loopt tot en met augustus 2020. Nadien wordt het project geëvalueerd.

Persuitnodiging
We nodigen je van harte uit op zaterdag 7 december om 12.30 uur aan Parking Vaartkom (hoek Asstraat en Engels Plein). Burgemeester Mohamed Ridouani en schepenen David Dessers en Johan Geleyns geven je graag eerst wat meer achtergrondinformatie over dit nieuwe aanbod om nadien samen met jou de shuttle richting stad te nemen. 

Contacteer ons
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
David Dessers schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid, landbouw en consumptie, stad Leuven
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Katrijn Pipijn adviseur mobiliteit
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
David Dessers schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid, landbouw en consumptie, stad Leuven
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Katrijn Pipijn adviseur mobiliteit
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven