Gratis gespreksavond over het verleden en de toekomst van Leuven op 14 mei

Leuven is de voorbije 25 jaar spectaculair veranderd. Een golf van stadsvernieuwing trok door de stad. Waarom was het Leuvense stationsproject visionair? Waarom is de Dijle opnieuw de levensader van Leuven? Is een gebouw als ’t Wisselspoor dé oplossing om ons te verzoenen met verdicht wonen? Waarom verkoopt een boek over stadsvernieuwing in Leuven zo goed? Wat zijn de uitdagingen voor de huidige beleidsmakers om Leuven de komende jaren aantrekkelijk te houden?Om een antwoord te krijgen op deze en vele andere vragen, kan je op dinsdag 14 mei naar Het Depot.

Tijdens een boeiende gespreksavond gaat Thomas Vanderveken dieper in op het verhaal van onze snel veranderende stad. Met ex-burgemeester Louis Tobback blikt hij terug op de metamorfose van de stationsomgeving. Daarna bespreekt hij samen met onder andere burgemeester Mohamed Ridouani en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck de grote uitdagingen van morgen. Aan de hand van enkele concrete projecten zoals de Benedenstad en de Vaartkom bekijken en bediscussiëren ze de Leuvense stadsontwikkeling. Tussendoor geniet je van indrukwekkende beelden en muziek.

Praktisch

  • Dinsdag 14 mei om 20 uur
  • Het Depot, Martelarenplein 12, Leuven
  • Gratis inkom, inschrijven niet nodig
  • Met o.a. Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck, burgemeester Mohamed Ridouani en voormalig burgemeester Louis Tobback, CEO van BUUR Johan Van Reeth en projectcoördinator van Leuven 2030 Katrien Rycken
  • Presentatie: Thomas Vanderveken
Contacteer ons
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
communicatie stadsvernieuwing
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
communicatie stadsvernieuwing
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven