Delen:

Groots buurtfeest op de vernieuwde Ymeria-site

Op zaterdag 21 augustus is het vernieuwde speelterrein Ymeria de setting voor een dag vol kinderplezier. Buurtfeest ‘Wijgmaal op dreef’ viert er het hele weekend feest met heel wat live optredens en legt in het programma van zaterdag een extra focus op gezinnen met kinderen. Hoewel het speelterrein sinds de vernieuwing al voor heel wat extra speelprikkels zorgt, zet stad Leuven de programmatie graag wat kracht bij met een aantal uitdagende initiaties van Woodkid vzw, waaronder een workshop fire skills en archery tag. Kip van Troje komt dan weer langs voor een workshop gekke kapsels.

Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 augustus kan je in Wijgmaal terecht voor ‘Wijgmaal op dreef’ een groots buurtfeest, georganiseerd door vzw knalselder, Dorpsklap en Wijgmaal Picknick. Je kan er genieten van onder andere live optredens, stratenlopen, skate-contesten en een gezellige picknick. Om de kinderen en jongeren uit de buurt zoveel mogelijk uit te dagen, zet de jeugddienst van stad Leuven mee haar schouders onder een deel van de organisatie op zaterdag 21 augustus. Het ideale moment om de buurt te laten kennismaken met alles wat het nieuwe speelterrein te bieden heeft.

Magische speelplek met uitstraling
De Ymeria-site kreeg aan het begin van de zomer een serieuze make-over op basis van een grondige bevraging bij de buurt. Zowel kinderen, jongeren als buurtbewoners konden aangeven hoe zij de vernieuwing zagen en wat voor hen onmisbaar was. Het resultaat is een magisch speelbos vol uitdagende en natuurlijke speelelementen waar zowel heel jonge als oudere kinderen zich volop kunnen uitleven. Van beklimbare reuzeninsecten, duikelrekken en looptrommels tot glijbanen, schommels en een balanceer- en avonturenparcours... je vindt het er allemaal. Daarnaast werden in de privaatweg ook natuurlijke spelelementen geplaatst. Die zorgen niet alleen voor speelplezier maar ook voor een maximale ontlasting van het wortelgestel van de bomen omdat er minder auto’s en fietsen kunnen parkeren. Voor jongeren staan er in de omgeving dan weer calisthenics, outdoor sporttoestellen waar je gratis gebruik van kan maken. “Als stad hebben we de ambitie om in Groot-Leuven om de 400 meter een lokale speelplek voor de buurt te creëren. Soms door de aanleg van kleine speelprikkels en speeltuinen met een buurtgerichte insteek maar ook grotere terreinen met speelplatformen die kinderen en jongeren aantrekken vanuit een ruimere omgeving”, vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina. “We zijn dan ook erg blij met het resultaat dat neergezet werd aan de Ymeria-site. En dat op basis van het ontwerp van onze eigen studiedienst groenbeheer. Het werd niet alleen een uitdagend en natuurlijk speelterrein, het houdt ook rekening met de toegankelijkheid voor minder mobiele kinderen en biedt rustpunten zoals bankjes en een picknicktafel.”

Nog meer speelprikkels
Wie ook na het buurtfeest nog nood heeft aan leuke gezinsactiviteiten kan van zondag 22 tot vrijdag 27 augustus terecht in Urban Village, aan de gemeenteschool in Wijgmaal. Daar word je door de jeugddienst van de stad van 13 tot 19 uur ondergedompeld in de wereld van hiphop met onder andere graffiti, slam poetry, DIY-activiteiten en heel wat outdoor spellen. Deelnemen is gratis en je hoeft je niet in te schrijven. 

 

Programma "Wijgmaal op dreefhttps://www.facebook.com/events/privaatweg-wijgmaal/wijgmaal-op-dreef/493750098400772/Info over Urban Villagehttps://leuven.be/urbanvillage

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]