Grote Leuvense energiebeurs in Hal 5

Hoe lager je energieverbruik, hoe beter voor de portemonnee. En voor onze uitstoot, want zestig procent van de Leuvense CO2-uitstoot is afkomstig van gebouwen. Wat je best doet om te besparen op je energiefactuur is niet altijd duidelijk. Hoe begin je aan isoleren en renoveren? “Met de Leuvense energiebeurs willen we al die informatie op één plaats beschikbaar maken, zodat de Leuvenaars zich kunnen informeren en de juiste keuze kunnen maken”, zegt schepen van leefmilieu Mohamed Ridouani.

Veel van de Leuvense gebouwen dateren uit de jaren ’70 of zijn zelfs nog ouder, waardoor er vaak geen degelijke isolatie aanwezig is. Zo gaat er pakken warmte verloren. Dat merk je aan de uitstoot, en aan je factuur. Op zondag 4 maart organiseert de stad Leuven met een pak partners de Leuvense Energiebeurs, tussen 11 uur en 17 uur in Hal 5 op de Centrale Werkplaatsen. De beurs is één van de acties in het kader van de European Green Leaf 2018, een prestigieuze klimaaterkenning die Leuven van de Europese Commissie kreeg.

Leuvenaars kunnen er gratis terecht voor onafhankelijk advies over energiezuinig (ver)bouwen, premies en leningen, demonstraties vol praktische tips en contacten met ondernemers en installateurs. Doorheen de dag zijn er ook een aantal infosessies. Hoe werkt een zonnepaneleninstallatie nu precies? Wanneer is je woning brandveilig? En welke plannen hebben de stad en partners om alle Leuvenaars mee te laten investeren in hernieuwbare energie?

Ook ‘Leuven Switcht’, de campagne van Leuven 2030 om zo veel mogelijk Leuvenaars te laten overschakelen op groene stroom, die vaak goedkoper is dan grijze stroom. Bijna 500 Leuvenaars maakten de overstap.

Praktisch
De Leuvense energiebeurs gaat door tussen 11 en 17 uur in Hal 5 (Locomotievenstraat, 3010 Kessel-Lo). Inschrijven is niet nodig. Aan de bar van Hal 5 kan je terecht voor een hapje en een drankje. Er is ook kinderanimatie.

Alle info vind je op www.leuven.be/energiebeurs

Contacteer ons
Geert Vanhorebeek adviseur duurzaamheid
Mohamed Ridouani schepen van personeelszaken, onderwijs, economie, leefmilieu en vastgoed
energiecoach@leuven.be
Geert Vanhorebeek adviseur duurzaamheid
Mohamed Ridouani schepen van personeelszaken, onderwijs, economie, leefmilieu en vastgoed
energiecoach@leuven.be
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven