Delen:

Grote publiekstrekkers maken plaats voor kleinere, sfeervolle activiteiten in Leuven

De stad Leuven heeft beslist om de grote publiekstrekkers uit het winterse aanbod te annuleren. De huidige situatie in de zorgsector laat immers geen grote risico’s toe. Dit betekent dat de jaarlijkse Eindejaarscorrida, de Countdown op de Oude Markt, het Foodtruckfestival op het Herbert Hooverplein, het Groot Begijnhof bij kaarslicht en de nieuwjaarsreceptie voor de bevolking worden geschrapt uit het programma van Wintertijd. Een aantal kleinere en beheersbare activiteiten gaan wel door, zoals het lichtparcours, de tentoonstellingen in het kader van KNAL! Stadsfestival en de klassieke concerten in de Sint-Pieterskerk. Er worden ook nieuwe kleinschalige initiatieven aan het programma toegevoegd.

“Ook in Leuven stijgen ondertussen de opnames in de ziekenhuissector en staat de zorgsector onder druk “, zegt burgemeester Ridouani. “Daarom hebben we beslist om de grote publiekstrekkers te schrappen uit het Wintertijd-programma. Anderzijds is de vaccinatiegraad bijzonder hoog in onze stad en willen we toch de kerstsfeer niet laten verloren gaan. We zorgen dus voor een aangepast en beheersbaar programma.”

Dit houdt in dat het programma van Wintertijd wordt aangepast. Zo zullen er enkele kleine activiteiten worden toegevoegd. Er is het nieuwe Smaakdorp in een tent op het Ladeuzeplein waar vijftien smaakmakers het publiek culinair zullen verrassen. Ook de ecologische schaatsbaan in Hal 5 is een nieuwe speler. Het lichtparcours (un)Holy Light breidt dan weer zijn buitenlocaties uit zodat mensen op een veilige manier kunnen genieten van een zestal artistieke lichtinstallaties. Andere klassiekers, zoals de kerstconcerten in de Sint-Pieterskerk, de winterwandelingen en de koopzondagen, gaan door zoals gepland.

Het aanbod zal georganiseerd worden met een nauwkeurige controle op de  coronamaatregelen. “Het is een bijzonder moeilijke periode voor iedereen, maar als we het met z’n allen voorzichtig aanpakken kunnen we toch voldoende kerstbeleving mogelijk maken “, aldus Ridouani. “We doen dat door veel aandacht te besteden aan de inkleding en verlichting van onze stad, en de initiatieven die doorgaan. De grote activiteiten moeten echter gezien de omstandigheden, plaats maken voor eerder kleinere, sfeervolle voorstellingen.”

Het volledige programma van Wintertijd wordt later deze week in detail bekend gemaakt.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]