Habitat Festival geeft de fakkel door aan de nieuwe generatie jongeren

Habitat Festival, een festival voor en door jongeren, groeide de voorbije jaren uit tot één van de hoogtepunten van de Leuvense festivalzomer. Na zeven edities voelen de jongeren achter Habitat dat het tijd wordt om de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie. Leuvense jongeren die zich geroepen voelen kunnen voor meer informatie terecht op ​ www.mijnleuven.be/advies-centen.

“De jongeren achter Habitat Festival hebben op zeven jaar tijd iets prachtig uitgebouwd,” vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina. “Habitat begon eerst als een project van MIJNLEUVEN, de jongerenwerking van de stad, maar evolueerde uiteindelijk tot een zelfstandig initiatief van de jongeren. Ik wil hen dan ook bedanken dat ze zeven zomers zo veel jongeren bijeenkregen met een zeer diverse, interessante een kwalitatieve programmatie.”

De organisatoren van Habitat Festival vinden de tijd rijp om de fakkel door te geven. Daarom doet Vansina een oproep: “Ik hoop dat dit mooie voorbeeld andere jongeren inspireert om jongerencultuur in Leuven verder te laten groeien. Wij willen dan ook een nieuwe generatie eventorganisatoren uitnodigen en aanmoedigen om een eigen verhaal te schrijven. MIJNLEUVEN staat klaar om iedereen die het avontuur wil aangaan te ondersteunen met advies & centen. Ikzelf kijk alvast enthousiast uit naar de nieuwe paden die de Leuvense jongeren gaan bewandelen.”

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]