'Half Oogst' bereidt zich voor op zwoele editie

Het muziekfestival ‘Half Oogst’ vormt dit weekend het sluitstuk van ‘Het Groot Verlof’. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus komen enkele toppers van formaat naar de Dijlestad. Bezoekers mogen zich verwachten aan knalperformances van onder meer Joss Stone, Max Romeo en Coely.

Al sinds 2016 wordt Het Groot Verlof afgesloten met ‘Half Oogst’. Een urban festival, met dit jaar plaats voor soul, hiphop, reggae en dansmuziek. Trekpleisters op vrijdag zijn onder meer de Jamaicaanse reggae-ster Max Romeo, 74 inmiddels, en de Britse soulzangeres Joss Stone, die met ‘You had me’ een onvergetelijke hit scoorde.

Op zaterdag is de affiche nog aanlokkelijker. Uit de Verenigde Staten komen Arrested Development, dat niets te maken heeft met de tv-serie, en de all-stargroep Brooklyn Funk Essentials. Zij zullen Leuven op stoom brengen, voor zover dat nog nodig is. Verder is headliner Coely klaar om te doen wat ze al deed op Rock Werchter, Tomorrowland én Glastonbury: alles platspelen.

De optredens vinden plaats op de Oude en de Grote Markt, waar het feest niet zal stilvallen. Tussen de optredens door spelen Inch By Inch, Bugalu Soundsystem Brokers en DJ Dysfunkshunal hun set. Ook op het Hogeschoolplein weerklinken er op vrijdag- en zaterdagavond funky beats. Onder meer Basalt, Amaliah, Maito en Kasra V maken van het plein een dansvloer.

Maatregelen tegen de hitte
De line-up vormt de ideale soundtrack voor tropische avonden, maar de weersvoorspellingen zijn misschien zelfs iets té tropisch. De weerman belooft temperaturen tot lokaal zelfs 35 graden. “We gaan dan ook de nodige maatregelen tegen de hitte nemen”, vertelt Kris Peeters, coördinator van vzw Leuvenement. “We beginnen sowieso pas in de vooravond, en gaan ook water bedelen op de Oude Markt, aan het podium, en op de Grote Markt, aan de zijkant van het stadhuis (Naamsestraat). We roepen daarnaast iedereen op om zich voldoende in te smeren en beschermende kledij mee te brengen.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]